Årets nytårsmenu
Jeg har fået et par henvendelser i min indbakke angående årets nytårsmenu. En sød dame fra Fyn ville høre til min menu for 2016, og en anden havde nogle specifikke spørgsmål til den middag, jeg lavede sidste år. I den forbindelse opdagede jeg, at jeg har glemt at lægge opskrifter og billeder af maden på bloggen – beklager (muligt nytårsfortsæt), Som kompensation har jeg vedhæftet lidt opskrifter flere steder i indlægget, og de er allesammen realistiske ift. den lidt pressede tidsramme. Mange tak for Jeres henvendelser – jeg er ked af, at jeg ikke har kunne hjælpe mere med det. Forklaring følger, stay tuned…
Imorgen er det nytårsaften – derfor er det på sin plads at fortælle lidt om årets nytårsmenu, vise nogle af de bedste stjernestunder og komme med en lille nytårstale samt et par nytårsfortsætter.
Se denne nemme og lækre forret til nytårsaften :
Verdens nemmeste forret – bagt brieost
Nytårsmenu
Årets nytårsmenu afviger fra alle tidligere år. Vi får det nemlig udefra denne gang – det har været lidt af en pille at sluge for en som jeg! Vi fejrer nytåret i Hjørring hos min svigerfar og hans kone. Vores køkken er endnu ikke færdigt, og derfor har jeg ikke mulighed for at kreere en lækker nytårsmenu. Det ærgrer mig meget, det er nemlig en af mine yndlings-hyggeting ved nytåret – at planlægge, forberede og kokkerere en udsøgt festmiddag til årets allersidste dag, som for mig aldrig er ligegyldig. Til mit store held har jeg fået lov at bestemme og bestille nytårsmenuen, så jeg er glad! Valget faldt på Restaurant Svanelunden i Hjørring. Vi har et rimeligt kendskab til restauranten i forvejen og kender niveauet, derfor har vi fuld tillid til kvaliteten. Jeg glæder mig til at fejre nytåret i Hjørring med familien, og selvom maden kommer udefra, er jeg sikker på, at det bliver rigtig lækkert og festligt!
Nytårsmenuen
Snacks
Havreflager, sprød salami samt jordskokkechips
serveret med friskost og chili.
Bagt skærisingfilet
Serveret med sennepscreme, sprød- blød- flydende- fast og frisk dild samt frieseé.
Hertil malt- og ciabattabrød samt krydderurtesmør.
Bøf af oksemørbrad ”A La Rossini ”
Serveret på sprød toast, ristede svampe og syltet selleri.
Hertil pommes Anna og trøffelreduktion.
Chokolade- nødder og appelsin
Tung chokoladekage med ristede nødder serveret med brændte mandler,
blød karamel, kys, sne og 2 x appelsin.
Svigerfar står for vinmenuen til den festlige aften, og det er jeg ganske tryg ved.
Super lækker hovedret til nytårsaften :
Ølbraiserede svinekæber
Se nytårsmenuen for 2015 i nedenstående link ↓
Årets stjernestunder
2016 har været et år med mange skønne stjernestunder. Det er oplevelser jeg glædes over at tænke tilbage på – hermed et lille visuelt indblik. Jeg glæder mig til endnu flere stjernestunder i år 2017.
Super lækkert kød som hovedret til nytårsaften :
Chef-bøffen, Cote du Beuf
Nytårstale
Når jeg tager afsked med 2016 er det med små glædesbobler i maven (Nej, det er ikke en baby). Året har lært mig meget, og jeg glæder mig til det nye år. De seneste års modgang har gjort mig stærkere og klogere på mig selv og mine kære – en læringsproces jeg ikke ville være foruden. Jeg er stolt over den udvikling, jeg sammen med min familie har gennemgået. Vi har klaret det godt! Jeg er stolt af, at mit positive og fordomsfrie sind er intakt og ligeså uheldig jeg følte mig da min verden ramlede for et par år siden, lige heldig føler jeg mig nu. Jeg har meget at være taknemmelig over. Jeg er lykkelig i mit ægteskab, mine børn er fortsat smukke og unikke skabninger, der helt af sig selv, på mirakuløs vis, formår at træffe de rigtige valg. Arbejdsmæssigt har året været et eksperimenterende og “famlende-i-blinde-år”, det har været hårdt og utroligt lærerigt, men pludselig så jeg lyset i den mørke ledighed – nu føler jeg mig utrolig godt tilpas, der hvor jeg er landet. Takket være nogle rigtig skønne mennesker har jeg genfundet kærligheden til folkeskolen. Den havde jeg ikke lige set komme, det gør mig rigtig glad, og jeg føler mig meget tryg ved min beslutning.
Året 2016 har også budt på mange nationale og globale nedslående nyheder – det har på ingen måde været et roligt og stabilt år, det har været ekstremt på mange måder. Der har været uendeligt meget krig, mennesker på flugt og ikke mindst politiske begivenheder, der har rystet hele verdenen. Det er ikke just noget, der skaber belæg for kommende fredelige år. Året har været klistret ind i frygt, afsky, mistillid og tab af menneskeliv – særligt tænker jeg på de stakkels mennesker i Syrien og Aleppo, og de mange forfærdelige terrorangreb – det er hjerteskærende og meningsløst.
Herhjemme i Danmark har vi også været udsat for farligt angreb – HADET! Hvor pokker kom det fra, og hvem bestilte det? Jeg synes, der generelt har været en lidt ond og hadefuld stemning i mange debatter blandt danskerne, som sikkert har været affødt af frygt og uvished? Det er en uhyggelig og ukendt drejning i vores ellers så rummelige og “lykkelige” samfund. Er had mon det nye unikke danske ord på linje med ordet “hygge”? Nej, det er ganske vist for udansk, og jeg vælger at tro på, at det er en forbipasserende storm, der ligesom “Urd” har spist en bid af vores smukke land. År 2017 må derfor blive året for genoprettelse og næstekærlighed, er du ikke enig?
2016 har været et ekstremt år. Der er sket så meget, og det er umuligt at huske det hele. Hvis du ønsker et lille tilbageblik så se mere ved at trykke her – du kan teste din hukommelse med den lille quiz 😀
Det blev en længere nytårstale, som jeg vil afslutte her. Jeg vil nemlig fokusere på de små glædesbobler i maven og huske på de gode ting, jeg selv kan bidrage med både for min egen familie og i det større perspektiv. Et af mine nytårsfortsætter er fortsat at fokusere på de positive ting og sige pyt til det, jeg ikke kan gøre om eller ændre på.
Har du nogle nytårsfortsætter?
Del gerne din nytårsmenu, nytårstale eller nytårsfortsætter i nedenstående kommentarfelt 🙂
Super lækker dessert – hjemmelavet islagkage :
Hjemmelavet islagkage
Jeg vil ønske dig og dine et godt og lykkebringende nytår – may the force be with you!