Blog posts

Ølbraiserede svinekæber i stegeso – verdens møreste kød

Ølbraiserede svinekæber i stegeso – verdens møreste kød

Velkommen i mit køkken

Reklamelinks

Opskriften indeholder relevante reklamelinks, der kan have interesse for læseren

Ølbraiserede svinekæber i stegeso – verdens møreste kød

Ølbraiserede svinekæber i stegeso – verdens møreste kød, er en titel der lover rigtig meget. Ikke desto mindre er det en yderst velfortjent titel til denne sublime simreret. Det er i hvert fald mit allerbedste bud på en rigtig lækker simreret, der ganske enkelt giver dig verdens møreste kød. Det ER virkelig helt skørt, så mørt det kød kan blive. Jeg lavede retten i min Römertopf stegeso af ler – det blev det møreste kød, jeg nogensinde har disket op med. Børnene jublede og morrede sig over, at de slet ikke behøvede kniv og gaffel for at skille kødet fra hinanden – det smeltede på tungen og skiltes fra hinanden, så snart gaflen ramte det. Umiddelbart kan en titel som “Ølbraiserede svinekæber i stegeso”, måske få mange til at rynke på næsen, men det kan jeg forsikre dig om, at der absolut ikke er grund til. Her er virkelig tale om lækre stykker smagfuldt mørt kød fra grisen, som er umuligt at modstå, når først du har sat dine kæber i dem… 😀 

Opskriften har jeg selv eksperimenteret mig frem til, og lige netop denne version er min hidtil bedste. Jeg vil derfor gerne dele opskriften med dig –  det er den perfekte middag at give sig i kast med her i vinterferien, hvor tiden er eminent til simreretter – den går også rigtig godt som gæstemiddag.

Ølbraiserede svinekæber i stegeso – verdens møreste kød

Du skal bruge det du ser på billedet herunder↓

Ølbraiserede svinekæber

Ingredienser

    • 12-14 pudsede svinekæber
    • Smør
    • ½ liter mørk øl ( Svaneke stout eller Ale No16)
    • 6 – 8 cherrytomater
    • 2 gulerødder
    • 1 stor porre
    • Et stykke selleri
    • 4 skalotteløg
    • 2 fed hvidløg
    • 2-3 laurbærblade
    • 4 enebær
    • 3- 4 timiankviste
    • Bredbladet persille
    • Salvie
    • Salt og peber

Afpudsede svinekæber saltes et par timer inden tilberedning og lægges på køl. Svits kæber i smør og krydr med kværnet peber. Hæld lidt god balsamicoeddike over de gyldne kæber og læg dem i stegesoen på en bund af grøntsager, løg og hvidløg – hæld øllet ved og placer cherrytomater og krydderurter ovenpå kæberne. Steges i ovnen i 3 timer, på 180 grader.
Cherrytomater og skalotteløg gemmes til servering – Hold det varmt sammen med kæberne i stegesoen, efter fonden er siet fra.

Ovnbagte rodfrugter i tern

  • 1 stor rødbede
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 4 hele fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Ølbraiserede svinekæber5

Grøntsagerne skrælles og skæres i mundrette stykker. Bages i ovnen i ca. 30 min. De bagte grøntsager vendes i hakket bredbladet persille og citronskal.

Svampe-sellerimos

  • 4 store bagekartofler
  • 150 gram svampemix
  • 50 gram selleri
  • 100 gram smør
  • 1 – 2 spsk. Cremefraiche
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Bagekartoflerne renses grundigt. Brug en gaffel til at prikke små huller i hele kartoflens overflade. Smør bagekartoflerne med olivenolie og gnid dem i fint salt. Bages i ovnen i ca. 1½ time, til de er godt møre. Rens svampemix og hak dem i små stykker og skær selleri i små minitern, sauter selleritern og svampemix i smør, krydr med salt og peber – vær opmærksom på at sellerien skal være mør og gerne med en smule bid.

De færdigbagte kartofler knuses groft i en skål med smør, salt og peber, cremefraiche og frisk timian. Når mosen har opnået en grov konsistens, vendes de sauterede selleritern og svampemix i.

Knas fra sprød Serranoskinke

  • 1 pakke god serranoskinke
  • Olivenolie

Læg serranoskiverne på en bageplade med bagepapir, dryp et par dråber olivenolie over og bages i ovn i ca. 10 min. Den sprøde skinke knækkes i mindre stykker og drysses over den grove mos.

Ølbraiserede svinekæber3

Sauce fra stegeso

  • Fond fra stegeso
  • ½ dl. Fløde
  • Evt. kalvefond
  • Salt og peber
  • Lidt maizena saucejævner ( Brun)

Si al væske fra stegeso i en kasserolle, reducer. Tilsæt fløde og kog let op. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Råsyltede rødløg

Råsyltede rødløg

Anret som du ønsker og pynt med frisk skovsyre, timian og bredbladet persille.

Ølbraiserede svinekæber i stegeso - Verdens møreste kød

Ølbraiserede svinekæber i stegeso - Verdens møreste kød

 

Er du vild med simreretter? Prøv denne lækre ret med svineskanker

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

Skriv et svar