Nytårsmenuen 2015
Den har været længe undervejs – menuen til nytåret 2015. Det er ikke ligegyldigt eller underordnet hvilke retter og vin den skal bestå af. Jeg elsker nytårsaftener og jeg elsker at planlægge og forberede og servere de lækre og meget nøje udvalgte retter, med tilhørende vine der bare matcher perfekt! Året 2015 har været hårdt, udfordrende, uretfærdigt og afsindigt lærerigt. Jeg kan godt afsløre, at det ikke bliver et velmodig farvel – jeg glæder mig til at sige farvel til år 2015. Jeg er fuldstændig sikker på, at år 2016 bliver et spændende og godt år, det har jeg bestemt mig for og min intuition siger mig at det bliver et fantastisk år.
Nytårsmenuen 2015, består af 6 dele med mad og drikke. Det er mindre anretninger jeg har planlagt, der skal jo være plads til det hele.
Det nye år skal fejres i Frederikshavn hos min dejlige svigermor og mand. Vi står for mad og vin og jeg glæder mig til at forkæle alle og byde det nye år velkommen, sammen med mennesker vi holder rigtig meget af.
Menu:
Dronningens tale
Hapsere : Butterdejs pestostænger med dip. Se denne video↓
Vin: Langlois brut rose – cremant de loire, fra Vinslottet
Forret: Jordskokkesuppe på hvidvin og trøffel med topping fra rødvins-marineret og braiseret chorizopølse
Vin: Gúnther Steinmentz, Dhroner Hofberg Riesling 2014. Fra Extra brut vinimport
Hovedret: Tournedos af oksemørbrad, rullet i krydderurter og bacon. Vanilie syltede cherrytomater, kartoffelblomst på løgspure og portvinsglace. Pynt fra urter og vilde blomster.
Vin: La fleur pourret, Saint-Emillon grand cru 2006. Fra Vinspecialisten
Oste : 4 slags oste fra Ingstrup mejeri med selskab fra havtornsirup, syltede blommer og trøffelmarinerede nødder.
Vin: Vino Passito – Bianco del Veneto fra Quist wine
Dessert: Chokolademousse toppet med champagnemousse og pistaciekrokant
Vin : Chateau Latrezotte – Le Sauternes de ma fille, 2010. fra Vinspecialisten
Kransekage, svigermors
Champagne: Paxtibi, Zuliani – Fra Italien, egen import sommeren 2015
Har du styr på nytårsmenuen 2015 eller er du stadig på bar bund ? Jeg håber du og dine får en fantastisk afslutning på året 2015. Rigtig godt nytår!
Katrine Brandborg
28. december 2015 at 19:09Jeg skal sørge for desserten til vores nytårsaften, og jeg har planer om en chokolademousse ligesom dig ? Hvilken opskrift bruger du eller synes du er bedst?
Knus
Annesofie
28. december 2015 at 19:47Hej Katrine, der findes mange gode og nemme og jeg har prøvet en del. Jeg har de bedste erfaringer med den udgave hvor jeg blander blommer og flødeskum og ikke den med piskede æggehvider (uden fløde) Jeg følger ikke en bestemt opskrift, men jeg kan anbefale dig denne :http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/desserter/chokolademousse/?s=Chokolademousse&gclid=CjwKEAiA2IO0BRDXmLndksSB0WgSJADNKqqoSL740DRyT7Dcj6Jc8n-jpEjg9bVBNKp8ywu4RA4FjBoCCrzw_wcB den er god
Godt nytår! 🙂