Opskrift på ovnbagte donuts
Med denne nemme opskrift på ovnbagte donuts kan du hurtigt få lavet lidt lækkert til kaffen. I Rema1000 var jeg heldig at finde en billig silikoneform til små donuts for venlige 20 kroner. Mine børn elsker donuts, så den lå lige til højrebenet. Selv er jeg ikke den store fan af snaskede friturebagte donuts overhældt med glasur, hvorfor jeg tænkte, at denne form til ovnen var et smart alternativ.
Varier dejen i dine donuts
Dejen kan laves helt klassisk eller fyldes med hakket chokolade, marmelade, hakkede nødder, marcipan, bær eller noget helt sjette. På denne måde kan smagen i dejen varieres, ligesom du i det uendelige kan freestyle glasuren og pynten på dine donuts. Jeg foretrækker god smag, et simpelt look og spisevenlige donuts fremfor overpyntede snaskede donuts som p.t. er yderst populære.
Oplagt familieaktivitet
Ovnbagte donuts er en meget børnevenlig kage at bage med ungerne, da der ikke er så mange arbejdsgange. Hvis I gir den gas med pynten er det tilmed en oplagt familieaktivitet – måske kan der gå lidt konkurrence i det, ved at I laver jeres egne unikke æstetiske -og kreativt pyntede donuts. Herhjemme var mine helt enkle donuts med chokoladeovertræk dog også et stort hit – de blev alle spist på én dag, men donuts SKAL også spises friskbagte, da de hurtigt bliver tørre og kedelige dagen efter. Derfor bør de bages samme dag, som de skal nydes.
Prøv også disse lækre vaffelskåle, der kan fyldes med dessert -og madfyld
Opskrift på ovnbagte donuts
Equipment
- Donutform
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 175 gram sukker
- ½ stang vanilje
- 1 dl. mælk
- ½ dl. fløde
- 75 gram smør
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. revet citronskal øko/ikke overfladebehandlet
- 2 stk. æg
- 1 knsp. salt
- 30-50 gram hakket mørk/hvid chokolade gerne 70%
Glasur og pynt
- 100 gram mørk chokolade smeltet
- 100 gram hvid chokolade smeltet
- 1 spsk. frysetørret hindbær
- 1 knsp. rød frugtfarve
- evt. krymmel
Sådan gør du
Dej
- Kom mel, sukker, vaniljekorn, salt og bagepulver i en skål. Smelt smørret i en kasserolle og bland det efterfølgende i en skål sammen med mælk og fløde og de sammenpiskede æg.
- Hæld mælkeblandingen i melblandingen og rør det godt sammen til det har en ensartet blød masse. Tilsæt da dejen fintrevet citronskal og rør sammen.
- Kom donutdejen i en sprøjtepose med et stort stjernetyl og fyld nu dej i donutformen så det dækker halvdelen af formen (de hæver) Sorg for at holde hullet fri for dej.
- Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10 minutter. Der er dej nok til flere omgange, medmindre du har flere donutforme. Lad dem afkøle på en rist.
Glasur og pynt
- Hak chokoladen groft og kom den i en skål, du kan enten smelte den i et vandbad eller i microovnen. Jeg smelter min i microen i ca. 40 sekrunder.
- Pisk den hvide smeltede chokolade med lidt rød frugtfarve, juster farven efter ønske.
- Dyp de afkølede donuts i skålen med mørk chokolade/lyserød chokolade og pynt efterfølgende med frysetørrede bær eller krymmel.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie