Saftigt og mørt kød med helstegt ribeyesteg
Med denne opskrift får du saftigt og mørt kød med helstegt ribeyesteg – de smagfulde stykker kød smelter på tungen og smager bragende godt. Det er ikke mange gange, vi har spist helstegt ribeyesteg, da vi oftest får udskæringen som bøffer, men hold nu op hvor fungerer det altså bare godt. Helstegt ribeyesteg med rødvinssauce, ovnbagte kartofler og sprød salat er en rigtig dejlig ret, der går forrygende som hovedret til enhver gæstemiddag.
Helstegt ribeyesteg er også oplagt at grille sammen med hele hvidløg og cherrytomater, det smager fremragende med den sprøde let røgede skorpe i kontrast til den bløde røde kerne af mørt kød der smelter på tungen. En af fordelene ved at lave helstegt ribeyesteg er at du let kommer om ved de forskellige ønsker til tilberedning af kød, om du er til gennemstegt, rosa eller røde skiver kød – jo tættere du nærmer dig kødets midte vil kødet blive mere rødt. Skær kødet i ca. 1½ cm tykke skiver, det giver det bedste resultat. Jeg kan godt lide at det servere stegen lidt rustikt direkte ved bordet på et stort flot skærebræt, hvor gæsterne selv kan skære de stykker, de vil have under middagen.
Er du vild med kød så prøv også min opskrift på Chefbøffen
Saftigt og mørt kød med helstegt ribeyesteg
Dette skal du bruge
- Ribeyesteg 1,5-1,8 kg
- 3 kviste timian
- 3 kviste rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Stegetermometer
- Lad stegen stå ude på køkkenbordet i en god times tid inden du går i gang med den, den må ikke være for kold, læg evt. et viskestykke over stegen, så den er tildækket.
- Rids i det øverste fedtlag både vandret og lodret, men undgå at skære ned i kødet. Gnid stegen grundigt ind i flagesalt og friskkværnet peber samt lidt hakket rosmarin og frisk timian.
- Svitse stegen på en varm stegepande i smør og lidt olivenolie på alle sider sammen med et par fed hvidløg. Krydr endnu engang med lidt frisk timian, rosmarin, salt og peber.
- Læg stegen i et ildfast fad og sæt den i en 200 grader varm ovn. Stegen skal have omkring 45 minutter afhængig af ovn og kødets størrelse til stegetermometret siger 56-57 grader.
- Lad stegen hvile i stanniol i ca. 15 minutter inden kødet serveres og skæres ud.
- Server evt. til ovnbagte kartofler, smørstegte champignons, sprød salat og rødvinssauce og nyd et godt glas rødvin hertil. Det kan f.eks. være en rigtig god Barolo eller i det hele taget en vin med lidt tanniner og god syre. Få inspiration til vinen hos den flittige vinblogger Houlberg.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Linea
7. maj 2020 at 21:33Hvis jeg vil grille ribeye stegen, skal jeg så også brune den af på panden først ?
Anne Sofie
8. maj 2020 at 07:51Hej Linea.
Hvis du vil grille den, skal den ikke brunes på en pande først – jeg vil anbefale, at den kommer på en glødende varm gril og får et ordentlig svirp på alle sider her. Herefter sænk temperaturen og grill færdig :)Jeg har ikke haft den på grill, men det kan da kun blive godt, tænker jeg. Husk stegetermometer. God fornøjelse.
De bedste hilsner
Anne Sofie