Blog posts

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter

Saucer, Tilbehør, Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter

Det fine ved hjemmelavet kirsebærgéle er, at den er fremstillet af overskydende kirsebær -og marmeladesaft/lage i dette tilfælde under tilberedelsen af både syltede kirsebær og kirsebærmarmelade. Resterne fra begge dele gemte jeg, og det kom der altså en lækker kirsebærgéle ud af.

Mit lille “kirsebær-tema” endte med at vokse sig større end først antaget, da det gik op for mig, hvor mange anvendelsesmuligheder kirsebærret gemmer på. Jeg går generelt meget op i at få anvendt det hele fra en råvare, og madspild er hele tiden noget, jeg forsøger at undgå.

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderetter er også perfekt til mange kød og simreretter, til ostebordet og desuden eminent til at pifte en god sauce op – også den klassiske danske brune sovs – sådan en klat kan gøre underværker. 

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter

Dette skal du bruge

  • 2 dl. eller mere overskydende kirsebærlage fra syltede kirsebær
  • 2. dl eller mere overskydende kirsebærmarmelade 
  • Evt. lidt mere syltesukker
  • 1 stort eller 2 små glas
  • Atamon til at skylle glas og låg  
  • Vil du lave kirsebærgéle fra saft, skal du koge det op med yderligere syltesukker, men pas på det ikke bliver for sødt. 
  1. Går du efter at fremstille denne kirsebærgéle, kan du altså lige godt slå to fluer med ét smæk, og jeg vil klart anbefale dig at få lavet et par glas af de syltede kirsebær, der er perfekte til den hjemmelavede kirsebærsauce til ris ala manden til jul – men de er også lækre blot at spise til desserter og kager.
  2. Nu du er i gang med al din henkogning, kan du ligeså vel lave den vidunderlige kirsebærmarmelade med appelsin og stjerneanis, hvor bærrene er flamberet i cognac – det smager så skønt. Gem den overskydende røde kirsebærlage fra begge dele og kog den op med yderligere 1 spsk. syltesukker (dansuker), hæld på glas og stil på køl, så har du géle.
  3. Kirsebærgéle kan du også lave af usødet kirsebærsaft, der koges op med syltesukker.
  4. Du kan også stivne din kirsebærgéle med husblas, men det er altså et større besvær at gå denne vej.    

Jeg fik to små glas kirsebærgéle ud af lagen fra de syltede kirsebær og marmeladen – men du kan jo, om du ønsker også blot koge siet kirsebærsaft tilsat syltesukker, så det får lidt stivelse fra den tilsatte pektin. 

Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter Hjemmelavet kirsebærgéle til saucer og gryderretter

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.