Blog posts

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Desserter

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Især børnene er blevet glade for mine amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup – de er på rekordtid blevet et kæmpe hit, og det er da heller ikke så underligt. Vi elsker nemlig pandekager i alle afskygninger både fra det salte og søde samt sunde og usunde køkken. Smagen i disse pandekager er virkelig god, men de er da også lidt af en kaloriebombe at komme igennem. Pandekagedejen består både af smør, fløde og cremefraiche og piftes op af citronsaft, brun farin og kardemomme, der tilfører dejen den dejligste dybe smag, jeg nogensinde har smagt i en pandekage. De små pandekager mætter rigtig godt og længe, så du kan ikke spise mere end et par stykker. 

Hjemmelavet sirup

Hjemmelavet sirup er meget let at lave, det kræver blot sukker, revet citronskal, vand og en stor portion tålmodighed. Det kan ende galt, hvis ikke du giver det den tid, det skal have – hvilket er svært at give en eksakt vejledning om, da her nok er tale om fornemmelse af konsistensen. Det vigtigste er, at du er over det hele tiden. Jeg laver min sirup på samme tid som pandekagerne, og tidsmæssigt passer det meget godt, pandekagerne er lige færdige et par minutter før. Alt i alt tager det omkring 30 minutter at lave amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup. Det er al tid og flid værd, når jeg belønnes med børnenes begejstring.

Trænger du til en stak sunde madpandekager så prøv denne grønne opskrift lige her

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Ret Dessert, Pandekager
Køkken Amerikansk
Keyword Brunch, Morgenmad, Pandekager
Antal 10 stk

Ingredienser

Pandekager

  • 3 stk. æg
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • spsk. brun farin
  • dl. minimælk
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. cremefraiche/ymer
  • 65 gram smør
  • 2 spsk. frisk citronsaft
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids salt

Hjemmelavet sirup

  • 2 dl. hvid sukker
  • ½ dl. brun farin
  • dl. vand
  • 2 spsk. revet citronskal (øko/usprøjtet) skallen af en hel citron
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Amerikanske pandekager

  • Bland mel, bagepulver, sukker, vanilje, salt og kardemomme sammen i en skål - pisk det let med et piskeris så alle melklumper forsvinder.
  • Smelt 50 gram smør på en stegepande ved lave varmegrader. Hæld smørret over i en skål sammen med mælk, fløde, citronsaft og pisk det let sammen.
  • Pisk æggene i mælkeblandingen og hæld nu mælkeblandingen i melblandingen og pisk det sammen - det skal ikke overpiskes. Når dejen er glat og lind (den er tyk) vendes cremefraichen i med en dejskraber. Lad dejen stå i ca. 10 minutter. Sæt siruppen over.
  • Brug en øseske til at hælde dejen op på panden, forsøg at ramme samme mængde hver gang, pandekagen skal ikke flades ud, så panden skal ikke vendes i luften som traditionelle pandekager. Dejen flyder selv ud i den størrelse de skal have. Steg pandekagerne ved mellemvarme i et par minutter på hver side. Tilsæt lidt smør ved behov.
  • Stabel pandekagerne ovenpå hinanden på en tallerken eller et fad. Pynt med sirup, hakkede mandler, evt. hakket chokolade og bær.

Hjemmelavet sirup

  • Smelt lys og brun sukker på en stegepande ved mellemvarme, som når du laver brunede kartofler. Når sukkeret er smeltet tilsættes vand samt fintrevet citronskal og lidt salt. Rør med den palet. Vandet får i starten karamellen til at klumpe, men det skal nok blive til sirup ved jævnlig omrøring.
  • Når siruppen er ensartet, glat og flydende hældes den på et skoldet patent glas med låg. Brug din hjemmelavede sirup mens den er dejlig varm. Du kan gemme den i dit køkkenskab i et par uger.

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.