Blog posts

Lækker italiensk risotto med salsiccia

Lækker italiensk risotto med salsiccia

Forretter, Gæstemad

Lækker italiensk risotto med salsiccia

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker risotto i alle afskygninger. En lækker italiensk risotto med salsiccia og panchetta tilsat en god sjat rødvin og kraftig oksefond smager og dufter af Italien. Sådan skal en rigtig risotto efter min mening nydes. Mit første møde med den italienske pølse, var på en lille restaurant ved smukke Lago di Orta, hvor jeg netop fik serveret risotto med salsiccia til hovedret. Sidenhen har vi af flere omgange besøgt Restaurant La Motta, der fik mit gode madhjerte til at elske salsicciapølsen. 

Salsicciapølse

Salsicciapølsen fås i flere variationer, herhjemme har jeg været heldig at købe den både rå og lufttørret. Begge dele egner sig godt i denne opskrift. Har du ferske salsicciapølser, skal kødes blot nulres ud af skindet og svitses som små klumper lidt som en fars. En lufttørret og hård pølse skal hakkes i mindre stykker og braisere i rødvin i en lille halv time før den tilsættes.

Er du heldig at finde nogle lækre ferske salsicciapølser, vil jeg anbefale dig at købe en stor portion og fryse nogle til senere brug. Pølserne smager fantastisk både på grillen, i sammenkogte retter, pastaretter og ikke mindst skiveskåret til en herlig omgang tapas/pølsebord med pesto, oste og oliven. Selv er jeg så heldig at arbejde i Gistrup, hvor en af landets bedste slagtere bor. Gistrupslagteren er leveringsdygtig i mange gode italienske specialiteter som panchetta og salsiccia.  

Erstat bacon/panchetta med salsicciapølse i din næste spaghetti carbonara, det er super lækkert.

Italiensk panchetta og salscicciapølse Lækker italiensk risotto med salsiccia Lækker italiensk risotto med salsiccia Lækker italiensk risotto med salsiccia Risotto med salsiccia og panchetta

Lækker italiensk risotto med salsiccia

Ret Aftensmad, Forret, Gæstemad
Køkken Italiensk
Keyword Panchetta, Risotto, Salsiccia
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 gram risottoris
  • ½ liter okse/kalvefond
  • ½ dl. olivenolie
  • 50 gram smør
  • 2 stk. salscicciapølser
  • 4-5 skiver panchetta ikke bacon så hellere undlade
  • 3 stk. skalotteløg
  • 5 stk. champignons
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stk. porre
  • 1 glas rødvin ca. 3-4 dl.
  • 1 håndfuld frisk blød timian
  • 1 spsk. hakket frisk rosmarin
  • 1 dl. revet grana/parmesanost
  • 1 tsk. salt og peber tilsmages
  • 4 stængler grønne asparges
  • 4 stk. borettaneløg eller grillede syltede løg kan udelades
  • 12 stk. cherrytomater

Sådan gør du

  • Snit løg, porre og hvidløg fint. Skær fine skiver af dit panchettastykke og skær det og salsicciapølserne i små tern (hvis den er tørret). Svits pølsen sammen med løgblandingen i en tykbundet gryde i lidt olivenolie sammen med frisk rosmarin. Når løgene er klare tilsættes rødvinen. Lad det simre i ca. 20 minutter imens du forbereder de øvrige ingredienser.
  • Bag cherrytomater i et ildfast fad ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Bages gerne med stilken på, da dette giver en dejlig grøn og bitter smag. Tomaterne fungerer som topping ovenpå den færdige risotto sammen med hakkede borettaneløg og krydderurter.
  • Rens champignoner og skær dem i tynde skiver. Svits svampene i smør på en stegepande, krydr med salt, peber og frisk timian. Når champignonerne er flotte gyldne tages de af panden og lægges til side.
  • Hæld risottorisene i en tykbundet gryde eller sautérpande med rigeligt smeltet smør. Vend risene under konstant omrøring. Når risene har suget smørret til sig, tilsættes rødvinen med panchetta og salsiciccia. Lad risene småsimre og suge væsken til sig, rør jævnligt. Når vinen er ved at være væk, tilsættes oksefonden lidt efter lidt i takt med at risene vokser og suger væsken i sig.
  • Tilsæt champignoner og grønne asparges inden sidste skefuld oksefond øses i risottoen. Herefter tilsættes risottoen revet parmesan, friske krydderurter, salt og peber. Smag til med lidt frisk citronsaft, parmesan og timian.
  • Server risottoen i dybe tallerkener og top med hakkede borettaneløg, ovnbagte cherrytomater og friske krydderurter.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.