Blog posts

Spaghetti carbonara med et frisk tvist

Spaghetti carbonara med et frisk tvist

SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

 

Spaghetti carbonara med et frisk tvist

Spaghetti carbonara er en af de helt gode klassikere, der altid er en succes i dette hus. Det er såre simpelt og hurtigt at smække en lækker og velsmagende spaghetti carbonara sammen. Derfor er det også en god hverdagsret, der oven i købet heller ikke vælter budgettet. 

Denne version af retten er én ud af mange spaghetti carbonara herhjemme – det er sådan en ret, jeg ofte justerer efter køleskabets udvalg, og så er den naturligvis også styret af smag og behag. Denne carbonara er frisk og let, selvom den godt nok indeholder både fløde, æg, bacon og parmesanost, virker den knap så tung som den traditionelle italienske carbonara. 

Det friske tvist i denne carbonara stammer primært fra citronskal, hakket persille og marinerede stegte cherrytomater – en skøn og billig ret, der kan spises på alle årstider – den er også god dagen efter i madpakken.

Flere pastaretter→ Nem og lækker pastaret

 

Spaghetti carbonara med et frisk tvistSpaghetti carbonara med et frisk tvist

Dette skal du bruge

  • Ca. 250 gram røget bacon i god kvalitet, f.eks. Lidl deluxe 
  • 250 gram spaghetti
  • 5 æg
  • 2, 5 dl. piskefløde
  • 3 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 10-15 cherrytomater i halve
  • 1½ dl. revet grana/parmesanost
  • 1 bundt hakket kruspersille
  • 1 dl. basilikumblade 
  • Skallen af en uprøjtet citron
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • Olivenolie eller rapsolie
  • Lidt chiliflager
  • Lidt frisk timian, eller tørret
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pisk æg og fløde sammen til en homogen masse. krydr med salt og peber. 
  2. Fyld en stor gryde med rigeligt vand, når vandet koger saltes det med ca. 1 spsk. fint salt inden spaghettien tilsættes – kog den i ca. 7-10 minutter alt efter anvisning (de skal have et let bid). Hæld straks den al dente spaghetti i en anden skål – gem lidt af kogevandet til senere.
  3. Skær bacon i mindre stykker af ca. 2,5 cm, steg den på en slip-let pande. Tilsæt evt. lidt olie hvis det er en fedtfattig bacon, for at undgå at det brænder fast i panden. Mens baconen steges, forberedes alle de øvrige ingredienser. Krydr gerne bacon undervejs med timian og lidt kværnet peber.
  4. Hak løg, hvidløg, persille og basilikum. Skær tomaterne i halve og riv citron og parmesanost. 
  5. De sprøde baconstykker tages af panden mens løg, hvidløg og chili svitses kort i lidt olie. Steg de halverede cherrytomater på panden sammen med løgene og hæld frisk citronsaft over, lad det dampe af inden baconen tilsættes.
  6. Hæld en lille deciliter af kogevandet fra spaghettien ned i panden til løg, bacon og cherrytomater. Kom nu spaghettien ned i panden og vend et par gange til spaghettien er fordelt jævnt med de øvrige ingredienser. VIGTIGT!! Sluk for varmen på panden, og hæld æggemassen ned til spaghettien lidt efter lidt mens du konstant vender det rundt og fordeler – pas på det ikke emulgerer. 
  7. Tilsæt nu hakket persille, basilikum, citronskal og parmesanost. Vend det hele godt rundt. Krydr med salt og peber og server i dybe tallerkener.
  8. Pynt med parmesanost og friske krydderurter.    

Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist Spaghetti carbonara med et frisk tvist

Spaghetti carbonara med et frisk tvist – værsgo 🙂

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.