Blog posts

Hokkaido thaisuppe med urteolie

Hokkaido thaisuppe med urteolie

Suppe, Vegetarmad

Hokkaido thaisuppe med urteolie

Denne hokkaido thaisuppe med urteolie og kokosmælk samt andre klassiske ingredienser fra det thailandske køkken er både nem og hurtig at tilberede. Jeg elsker den friske smag i suppen og dens flotte farve. Du kan toppe suppen med friske frugter som mango, papya eller dragefrugt samt friske krydderurter som basilikum, mynte og koriander. 

Simpel suppe

Suppen er meget fattig på kulhydrater, og er derfor LCHF-venlig. Derudover er den først og fremmest yderst velsmagende, hvis du er glad for det thailandske køkken. Suppen består af hokkaido, løg, hvidløg, kokosmælk, ingefær og krydderurter samt olivenolie og limesaft. Ønsker du en mere fyldig suppe, kan du tilføre den lidt kylling eller ekstra topping. 

Herhjemme kan vi godt lide at suppen gir´lidt sved på panden, så jeg topper den gerne enten med frisk eller tørrede chiliflager – det giver suppen et skønt ekstra pift. Det kolde efterår kalder på en spicy og sund suppe som denne, der banker godt gang i kroppen. Suppen er budgetvenlig og er en god hverdagsret, men den er også velegnet som forret til en gæstemiddag. Er du lige som jeg vild med supper, vil jeg anbefale dig at tage et kig i mit opskriftindeks under “suppe”– her findes flere suppevariationer med græskar. 

Urteolie som topping

At lave en urteolie tager ikke mere end 5 minutter hvis du har en foodprocessor eller blender. Denne urteolie er lavet på friske koriander, mynteblade, limesaft, friskrevet ingefær og lidt fishsauce. Det tilfører suppen et dejligt frisk og let bittert touch samt lidt umami – lad være med at undlade denne olie som topping. Hører du til den del af befolkningen, der ikke kan fordrage koriander, så udskift dem med basilikum.

urteolie med koriander og mynte Hokkaido thaisuppe med urteolie Hokkaido thaisuppe med urteolie Hokkaido thaisuppe med urteolieHokkaido thaisuppe med urteolie Hokkaido thaisuppe med urteolie

Hokkaido thaisuppe med urteolie

Ret Aftensmad, Forret, Suppe
Køkken Asiatisk, Thailandsk
Keyword Forret, Hokkaido, LCHF, Sundt, Suppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1-1½ stk. hokkaido græskar
  • 2 stk. limefrugt saften
  • 2 dåser kokosmælk stor
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. sambal oelec
  • 1 tsk. tomatpure
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 6 stk. mynteblade
  • 1 stængel citrongræs eller 1 tsk. tørret
  • 1 tsk. salt og peber
  • 2 spsk. friskrevet ingefær

Urteolie

  • 2 håndfulde koriander
  • 2 håndfulde mynteblade
  • 1 dl. olivenolie
  • ½ stk. lime saften
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. østerssauce, fishsauce eller dumplingssauce
  • salt og peber

Forslag til toppings

  • Cremefraiche
  • ristede græskarkerner eller sesam
  • mangostykker
  • finthakket chili
  • limesaft
  • urteolie

Sådan gør du

Suppe

  • Skyl hokkaidoen grundigt, skær den ud grove stykker (den skal ikke skrælles). Kom hokkaido, løg, hvidløg og friske mynteblade i en stor gryde. Fyld med vand så det lige dækker.
  • Kog suppen i ca. 20 minutter til hokkaidostykkerne er møre. Sigt vandet fra i en skål (gem ca. 4-5 dl. til suppen). Kom hokkaido, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i en foodprocessor eller blender eller brug en god stavblender direkte i gryden. Blend ingredienserne til fyldet er helt glat og ensartet.
  • Tilsæt limesaft, kokosmælk, chilipasta, tomatpure og krydderurter i suppen og juster konsistensen med suppevandet. Smag godt til med salt og peber og lad suppen stå og blive godt varm.
  • Server i dybe tallerkener og top med urteolie, krydderurter, mangostykker og en klat cremefraiche. Spis evt. brød til.

Urteolie

  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og giv den et par minutter til at olien er helt perfekt glat og grøn. Smag til med limesaft, lidt salt og peber. Hæld på et lille glas med låg.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. VenterPaaVinBlog
    16. oktober 2019 at 12:02 PM
    Reply

    Det lyder ligesom en efterårssuppe for mig 😀

  2. Carlpotek
    28. oktober 2019 at 9:14 AM
    Reply

    Hej Anne Sofie. Tak for den detaljerede opskrift med fotos. Suppen er god!

    • Anne Sofie
      28. oktober 2019 at 9:21 AM

      Hejsa.

      Det var så lidt, mange tak for responsen, jeg er også selv ret glad for suppen 🙂
      Mvh.

      Anne Sofie

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.