Hokkaido thaisuppe med urteolie
Denne hokkaido thaisuppe med urteolie og kokosmælk samt andre klassiske ingredienser fra det thailandske køkken er både nem og hurtig at tilberede. Jeg elsker den friske smag i suppen og dens flotte farve. Du kan toppe suppen med friske frugter som mango, papya eller dragefrugt samt friske krydderurter som basilikum, mynte og koriander.
Simpel suppe
Suppen er meget fattig på kulhydrater, og er derfor LCHF-venlig. Derudover er den først og fremmest yderst velsmagende, hvis du er glad for det thailandske køkken. Suppen består af hokkaido, løg, hvidløg, kokosmælk, ingefær og krydderurter samt olivenolie og limesaft. Ønsker du en mere fyldig suppe, kan du tilføre den lidt kylling eller ekstra topping.
Herhjemme kan vi godt lide at suppen gir´lidt sved på panden, så jeg topper den gerne enten med frisk eller tørrede chiliflager – det giver suppen et skønt ekstra pift. Det kolde efterår kalder på en spicy og sund suppe som denne, der banker godt gang i kroppen. Suppen er budgetvenlig og er en god hverdagsret, men den er også velegnet som forret til en gæstemiddag. Er du lige som jeg vild med supper, vil jeg anbefale dig at tage et kig i mit opskriftindeks under “suppe”– her findes flere suppevariationer med græskar.
Urteolie som topping
At lave en urteolie tager ikke mere end 5 minutter hvis du har en foodprocessor eller blender. Denne urteolie er lavet på friske koriander, mynteblade, limesaft, friskrevet ingefær og lidt fishsauce. Det tilfører suppen et dejligt frisk og let bittert touch samt lidt umami – lad være med at undlade denne olie som topping. Hører du til den del af befolkningen, der ikke kan fordrage koriander, så udskift dem med basilikum.
Hokkaido thaisuppe med urteolie
Ingredienser
- 1-1½ stk. hokkaido græskar
- 2 stk. limefrugt saften
- 2 dåser kokosmælk stor
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. sambal oelec
- 1 tsk. tomatpure
- 1 håndfuld friske koriander
- 6 stk. mynteblade
- 1 stængel citrongræs eller 1 tsk. tørret
- 1 tsk. salt og peber
- 2 spsk. friskrevet ingefær
Urteolie
- 2 håndfulde koriander
- 2 håndfulde mynteblade
- 1 dl. olivenolie
- ½ stk. lime saften
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. østerssauce, fishsauce eller dumplingssauce
- salt og peber
Forslag til toppings
- Cremefraiche
- ristede græskarkerner eller sesam
- mangostykker
- finthakket chili
- limesaft
- urteolie
Sådan gør du
Suppe
- Skyl hokkaidoen grundigt, skær den ud grove stykker (den skal ikke skrælles). Kom hokkaido, løg, hvidløg og friske mynteblade i en stor gryde. Fyld med vand så det lige dækker.
- Kog suppen i ca. 20 minutter til hokkaidostykkerne er møre. Sigt vandet fra i en skål (gem ca. 4-5 dl. til suppen). Kom hokkaido, løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i en foodprocessor eller blender eller brug en god stavblender direkte i gryden. Blend ingredienserne til fyldet er helt glat og ensartet.
- Tilsæt limesaft, kokosmælk, chilipasta, tomatpure og krydderurter i suppen og juster konsistensen med suppevandet. Smag godt til med salt og peber og lad suppen stå og blive godt varm.
- Server i dybe tallerkener og top med urteolie, krydderurter, mangostykker og en klat cremefraiche. Spis evt. brød til.
Urteolie
- Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og giv den et par minutter til at olien er helt perfekt glat og grøn. Smag til med limesaft, lidt salt og peber. Hæld på et lille glas med låg.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
VenterPaaVinBlog
16. oktober 2019 at 12:02Det lyder ligesom en efterårssuppe for mig 😀
Carlpotek
28. oktober 2019 at 09:14Hej Anne Sofie. Tak for den detaljerede opskrift med fotos. Suppen er god!
Anne Sofie
28. oktober 2019 at 09:21Hejsa.
Det var så lidt, mange tak for responsen, jeg er også selv ret glad for suppen 🙂
Mvh.
Anne Sofie