Verdens nemmeste forret, blinis med laks
Hermed får du mit bud på verdens nemmeste forret, blinis med laks. Det er en dejlig haps, der i én mundfuld forkæler alle dine smagsløg. De små pandestegte blinins er toppet med stykker af koldrøget laks, fuldfed cremefraiche, stenbiderrogn, rødløg og lidt pynt.
Den lille pandekage stammer oprindeligt fra Rusland, hvor det er en klassisk delikatessespise, der nydes til et glas vodka – franskmændene drikker naturligvis champagne til de petit blinis, der også spises i stor stil i Frankrig. Verdens nemmeste forret er naturligvis også hurtig at tilberede, især hvis du allerede ligger inde med en stak blinis.
Prioriter gode råvarer
Til denne forret plejer jeg at bruge koldrøget laks fra filet (denne), som skæres i små minifirkanter, men du kan sagtens bruge al skiveskåret røget laks. Jeg kan godt lide strukturen i den koldrøgede laksefilet, det er super mørt og behageligt at tygge på. Har du mulighed for at skaffe dig cremefraichen fra Sønderhaven gårdmejeri, vil jeg anbefale det – det er en af bedste på markedet, og smagen er ikke til at tage fejl af. Den forhandles desværre kun ganske få steder bl.a. hos Købmanden i Serritslev (Vendsyssel).
Hjemmelavede blinis
Laver du hjemmelavede blinins, så steg en ordentlig stak, nu du er i gang – de er nemlig fryseegnede og skal blot lunes ganske kort i lidt smør på en pande (efter optøning). Jeg plejer at følge denne opskrift fra brødrene Price, den er ganske god.
Med et par poser blinis i fryseren har du til flere omgange af verdens nemmeste forret. Har du ikke tid eller lyst til at lave en portion hjemmelavede blinis, kan de naturligvis købes færdige i de fleste supermarkeder og delikatesser med et udmærket resultat – vi køber ind i mellem dem fra Princip, hvis fryseren er tom, og det skal gå lidt tjept.
Prøv også disse lækre sprøde butterdejsstænger perfekt til tapas -og ostebordet.
Verdens nemmeste forret, blinis med laks
Ingredienser
- 12-16 stk. blinis
- 50-75 gram koldrøget laks filet
- 8 tsk. stenbiderrogn
- 1 stk. rødløg
- 8-10 tsk. cremefraiche
- 5 stk. sugarsnaps
- 2 spsk. citronsaft
- 1 smule salt og peber
- 3-4 stk. dildkviste
Sådan gør du
- Klargør alle råvarer, kom topping i forskellige små skåle så det er nemt at toppe dine blinis med tilbehør.
- Skær skiver af laksen på ca. 1 cm. tykkelse, skær nu små firkanter ud af laksen, læg dem i en lille skål. Pisk cremefraichen sammen med salt, peber og citronsaft og smag den til. Hak rødløget fint og snit sugersnaps i tynde skrå strimler.
- De lune (ikke varme) blinis toppes med ½ tsk. cremefraiche, 1 tsk. laks, ½ tsk. rogn, rødløg, et par skiver sugarsnaps og lidt dild. Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt. Server straks. Du kan også pynte dine lakseblinis med smørdampede asparges.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe eller komme med yderligere inspiration.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
2 Comments