Blog posts

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Tilbehør

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

På ingen måde er denne overskrift en overdrivelse. Her er vitterligt tale om verdens bedste bagekartofler. Jeg elsker generelt bare bagekartofler, gerne med en venlig klat kryddersmør eller med lækkert fyld. Verdens bedste bagekartofler med mos overgår dog det hele – de er virkelig bare blevet favoritten herhjemme. Mads der hader den traditionelle bagekartoffel, har sammen med børnene kåret denne bagekartoffel som verdens bedste kartoffel næst efter den hjemmelavede pommes frites.   

Verdens bedste bagekartofler smager vidunderligt sammen med et godt stykke grillet kød, sprøde grøntsager og en blandet grøn salat – server dem til en god bøf, en hjemmelavet porchetta eller en sprød og saftig chorizokylling, det vil uden tvivl matche rigtig godt. Fyldet i disse bagekartofler med bagt mos kan varieres alt efter hvad du lige har lyst. Tilsætter du lidt flere grøntsager eller kød, kan de også anvendes som hovedmåltid.  

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Dette skal du bruge

  • 4 store bagekartofler
  • 2-3 spsk. mascarpone
  • 50 gram smør
  • ½ dl. revet parmesanost, grana padano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld fint hakket purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

    1. Bag dine kartofler i ovnen på ca. 180 grader til de er møre, det tager ca. 80 minutter. I mellemtiden kan du svitse løg og hvidløg på en pande i lidt olivenolie til de er let karamelliserede. Krydr med salt og peber. Lad det køle af i en lille skål til det skal bruges i mosen.
    2. Når kartoflerne er færdigbagte skæres toppen af. Med en spiseske skraber du al kartoffelmosen ud, men pas på der ikke går hul i skrællen.  
    3. Kartoffelmosen hældes i en skål sammen med smør, salt og peber, hakket purløg, timian, parmesanost og det afkølede løg. 
    4. Med en kartoffelmoser(←reklamelink), et piskeris eller en håndmixer moses det hele sammen til en homogen kartoffelmos. Tilsæt nu 2-3 spiseskefulde mascarpone og rør det godt rundt i mosen til det er jævnt fordelt. Smag til med salt og peber og vurder om der skal tilføjes ekstra revet parmesanost eller timian.
    5. Fyld nu dine tomme bagekartofler godt op med kartoffelmos, de må gerne være ved at flyde over af mos, dog uden at briste i skallen. På toppen drysser du med revet parmesanost, timian og purløg samt salt og peber. 
    6. Bag nu kartoflerne endnu engang i ca. 20 minutter til mosen på toppen er blevet fin gylden og bagt.
    7. Server verdens bedste bagekartofler med bagt mos til et stykke rødt kød, eksempelvis kalveculotte, salat og grøntsager. Du kan variere indholdet i kartoffelmosen uendeligt. Prøv også opskriften tilføjet smørstegte hakkede kantareller eller bacon eller små stykker soltørrede tomater og chorizopølse.   
       

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Verdens bedste bagekartofler med bagt mos

Verdens bedste bagekartofler med bagt mosVerdens bedste bagekartofler med bagt mos
Verdens bedste bagekartofler med bagt mos værs´go 🙂

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.