Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg
Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg er en spritny opskrift, jeg udtænkte sidste weekend. Mit eksperimenterende resultatet blev særdeles vellykket. Kalveculottestegen blev langtidsstegt i min Le cruset støbejernsgryde (←reklamelink) i ovnen ved lave varmegrader – du kan også bruge en stegeso til dette.
Når du tilbereder kødet på denne måde, får du en dejlig saftig og utrolig velsmagende steg. Grøntsagerne bliver sprøde og dejligt syrlige – hele retten har en perfekt balance både ift. smag og flere konsistenser. Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg er en oplagt gæste -og weekendret, da den kræver lidt tid og kærlighed, og så smager det jo bare helt gak-godt!
Prøv også denne opskrift med kalveculotte.
Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg
Dette skal du bruge
- 1 stor kalveculotte på ca. 1,5-2 kg.
- 2 hele fennikel
- 250 gram gode sherrytomater
- 5-6 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- ca. 1 dl. æblecidereddike
- Saften af 1 citron
- Salt og peber
- 1 stor gryde med låg der kan gå i ovnen som min (←reklamelink)
Sådan gør du
- Rids fedtet i culottestegen på tværs, fjern eventuelle sener på undersiden. Gnid stegen godt med salt og peber.
- Steg culottestegen i olivenolie og smør på en varm pande først på fedtsiden i ca. 5-8 minutter til den er flot gylden, herefter svitses de øvrige sider på kødet i nogle minutter.
- Skær løg og fennikel i grove kvarte stykker og læg dem i bunden af din gryde sammen med hvidløg, cherrytomater, krydderurter, æblecidereddike, citronsaft og salt og peber. Læg din kalveculottesteg ovenpå.
- Sæt gryden/stegesoen med låg i en kold ovn og tænd på 60-75 grader afhængig af ovnen. Lad stegen stå sådan i ca. 2½ time, og sæt nu et stegetermometer skråt ned i stegens tykkeste side, så du kan holde øje med kernetemperaturen. Stegen skal have yderligere 1-2,5 time. Ta´stegen ud når kernetemperaturen er på 55 grader.
- Pak stegen ind i stanniol og et viskestykke og lad kødet stå og trække i ca. 20 minutter inden det skæres ud i ca. 2 cm tynde skiver.
- Fisk løg, fennikel og cherrytomater op med en hulske og server dem som tilbehør til kødet. Grøntsagerne har lidt bid og er dejligt syrlige.
- Server forskellige grøntsager og ovnbagte kartofler til din kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg.
Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg – værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!
venterpaavin
28. oktober 2018 at 11:11Årh, det ser lækkert ud 😀
Anne Sofie
28. oktober 2018 at 11:22Tak ? Det var virkelig også bare super lækkert?
God søndag til dig.
De bedste hilsner
Anne Sofie