Blog posts

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg

Gæstemad

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg er en spritny opskrift, jeg udtænkte sidste weekend. Mit eksperimenterende resultatet blev særdeles vellykket. Kalveculottestegen blev langtidsstegt i min Le cruset støbejernsgryde (←reklamelink) i ovnen ved lave varmegrader – du kan også bruge en stegeso til dette.

Når du tilbereder kødet på denne måde, får du en dejlig saftig og utrolig velsmagende steg. Grøntsagerne bliver sprøde og dejligt syrlige – hele retten har en perfekt balance både ift. smag og flere konsistenser. Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg er en oplagt gæste -og weekendret, da den kræver lidt tid og kærlighed, og så smager det jo bare helt gak-godt!

Prøv også denne opskrift med kalveculotte.

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg

Dette skal du bruge

  • 1 stor kalveculotte på ca. 1,5-2 kg.
  • 2 hele fennikel
  • 250 gram gode sherrytomater
  • 5-6 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • ca. 1 dl. æblecidereddike
  • Saften af 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 stor gryde med låg der kan gå i ovnen som min (←reklamelink) 

Sådan gør du

  1. Rids fedtet i culottestegen på tværs, fjern eventuelle sener på undersiden. Gnid stegen godt med salt og peber.
  2. Steg culottestegen i olivenolie og smør på en varm pande først på fedtsiden i ca. 5-8 minutter til den er flot gylden, herefter svitses de øvrige sider på kødet i nogle minutter.
  3. Skær løg og fennikel i grove kvarte stykker og læg dem i bunden af din gryde sammen med hvidløg, cherrytomater, krydderurter, æblecidereddike, citronsaft og salt og peber. Læg din kalveculottesteg ovenpå.
  4. Sæt gryden/stegesoen med låg i en kold ovn og tænd på 60-75 grader afhængig af ovnen. Lad stegen stå sådan i ca. 2½ time, og sæt nu et stegetermometer skråt ned i stegens tykkeste side, så du kan holde øje med kernetemperaturen. Stegen skal have yderligere 1-2,5 time.  Ta´stegen ud når kernetemperaturen er på 55 grader.
  5. Pak stegen ind i stanniol og et viskestykke og lad kødet stå og trække i ca. 20 minutter inden det skæres ud i ca. 2 cm tynde skiver.     
  6. Fisk løg, fennikel og cherrytomater op med en hulske og server dem som tilbehør til kødet. Grøntsagerne har lidt bid og er dejligt syrlige.
  7. Server forskellige grøntsager og ovnbagte kartofler til din kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg.Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg

Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløgKalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløgKalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløgKalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløgKalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg
Kalveculotte med fennikel, cherrytomater og rødløg – værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. venterpaavin
    28. oktober 2018 at 11:11 AM
    Reply

    Årh, det ser lækkert ud 😀

    • Anne Sofie
      28. oktober 2018 at 11:22 AM

      Tak ? Det var virkelig også bare super lækkert?
      God søndag til dig.
      De bedste hilsner
      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.