Blog posts

Sund og lækker salat ala clubsandwich

Sund og lækker salat ala clubsandwich

Salater

Sund og lækker salat ala clubsandwich

Jeg elsker en sund og lækker salat ala clubsandwich, det har været min favorit cafésalat igennem to årtier. Salaten består grundlæggende af sprøde salater og grøntsager toppet med møre stykker kylling, sprødstegt bacon, rødløg, ost og en lækker karrydressing. Den er velegnet som frokost, til aftensmad og i madpakken. Når jeg laver salat ala clubsandwich, sørger jeg altid for at lave en stor portion, så der er rigeligt til madpakkerne dagen efter – salat til mor og clubsandwich til drengene. 

Prøv også min opskrift på en nem og lækker Cæsarsalat 

Er du mere til den traditionelle clubsandwich, skipper du bare alle de ekstra ingredienser og smækker salat, rødløg, kylling, bacon, ost og karrydressing i den burgerbolle du foretrækker. Her synes jeg dog let, at brødet kommer til at fylde mere end det lækre og sunde tilbehør. Jeg foretrækker istedet at servere club-salaten med lidt ristet brød til – det koster dog lidt mere i råvarer.

Tilbehør

Tilbehøret i salaten kan variere alt efter smag og behag – jeg kan godt lide at spæde op med lidt grovere grøntsager som broccoli, avokado, forskellige nødder eller fintsnittet grønkål. Alt udover de klassiske råvarer giver ekstra gods til maven, pimper salaten lidt op og tilfører en masse fylde – det gør den velegnet som hovedmåltid. Min clubsalat er altid fyldig og dejligt mættende.

Prøv også disse sunde grønne pitabrød med spinat og citronskal

Sund og lækker salat ala clubsandwich Sund og lækker salat ala clubsandwich Sund og lækker salat ala clubsandwich Sund og lækker salat ala clubsandwich

Sund og lækker clubsandwich salat

Ret Salat
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword aftensmad, Frokost, Hovedret
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 pose blandede sprøde salater
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 pose sugar snaps
  • 300 gram sprødstegt bacon
  • 600 gram kyllingeinderfilet
  • 1-2 stk rødløg
  • 2 pakker frisk mozzarella
  • 1 stk agurk
  • 10 stk radiser
  • 200 gram cherrytomater
  • 4 spsk finthakket bredbladet persille
  • ½ dl olivenolie
  • 1 dl cornichoner
  • dl cremefraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk karrypulver
  • ½ tsk flydende honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ½ dl purløg
  • ½ tsk salt og peber
  • ½ tsk sennep
  • 2 spsk revet citronskal usprøjtet
  • 1 lille broccoli
  • 12 stk parmesanflager
  • 1 dl saltede cashewnødder
  • 4 skiver ristet toastbrød

Sådan gør du

  • Forbered alle grøntsager og salat. Snit og hak og skær løg i tynde skiver. Læg alle grøntsagerne i skåle, så det er nemt at anrette salaten inden servering. Skær også mozzarella og parmesan i tynde skiver
  • Del broccolien i små buketter og damp dem i saltet vand i 3-5 minutter, hæld herefter broccolien i en skål med iskoldt vand i et par minutter. Lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Overhæld asparges med kogende vand, lad dem evt. trække et minutstid i kogevandet sammen med salt og skyld dem herefter i iskoldt vand. Skær dem i mindre stykker.
  • Hak den bredbladet persille meget fint og bland den med ca. ½ dl. olivenolie og et par spsk. citronssaft. Persilledressingen hældes over hver anretning clubsandwich salat inden servering.
  • Karrydressing: Bland karrypulver, cremefraiche, hvidvinseddike, honning og sennep i en skål, tilsæt lidt finthakket purløg og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt gurkemeje for farvens skyld.
  • Steg baconen sprød på en varm stegepande, lad den afdryppe på køkkenrulle. Steg kyllingeinderfiletterne i olivenolie, krydr med salt, peber, lidt karrypulver og citronskal. 
  • Anret nu din clubsandwich salat i tallerkener med blandet salat og tilbehør, læg kylling, bacon og ost ovenpå og pynt med løg, nødder osv. Dryp med lidt persilleolie og hæld lidt karrydressing over. Server med en skive ristet brød til.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt. Jeg svarer altid og elsker at hjælpe. Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.