Cremet aspargessuppe med havkatfilet
Cremet aspargessuppe med havkatfilet er en af de bedre fiskeopskrifter, jeg har udtænkt – at udvikle opskrifter med fisk giver mig lidt udfordringer, jeg ikke er vant til, men det er sjovt og spændende. Jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre til at sammensætte de rigtige ingredienser, hvilket er ekstra motiverende. Jeg har allerede 4 andre fiskeopskrifter liggende her på bloggen, der blot venter på at blive fremstillet og efterfølgende udgivet, hvis altså de er gode.
Det går ganske fornuftigt med konceptet Mandagsfisk herhjemme, bortset fra en enkelt smutter, har vi holdt fast i vores nye tradition og projekt om at gøre en ægte fiskespiser ud af mig, læs mere om det her. Selv i vinterferien fik vi mandagsfisk på en virkelig lækker restaurant i København, da vi var på vores storbyferie med ungerne.
En lækker cremet aspargessuppe er ikke en sæsonbestemt ret, den kan spises alle tider af året – når de hvide asparges er i sæson, er det verdens bedste suppe. Havkatfiletten har en rigtig god konsistens og mild smag, hvilket er perfekt for en nybegynder som jeg. Den milde hvide fisk passer virkelig godt sammen med aspargessuppen, der er tilsat bittesmå stykker grøntsager, forårsløg og grønne asparges. Suppen toppes med et stykke smørstegt havkatfilet, et par dråber brunet smør og lidt persilleolie – delikat fiskeret, helt oplagt som forret til en gæstemiddag.
Cremet aspargessuppe med havkatfilet
Ingredienser
- 500 gram havkatfilet (el. skærising, lyssej, torsk)
- ½ liter vand
- 2 dl aspargesvand fra glasset
- 3 dl piskefløde
- 30 gram smør
- 1 dl olivenolie
- 1 stor gulerod
- 1 stk porre
- 50 gram knoldselleri
- 3 glas hvide aspargessnitter
- 2 spsk citronsaft
- 1 bundt grønne asparges
- 3 stængler forårsløg
- 1 dl finthakket bredbladet persille
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 tsk maizena majsmel el. saucejævner
Sådan gør du
- Skyl ca. 2 håndfulde bredbladet persille, dup det tørt med køkkenrulle og fjern de grove stilke. Kom persillen i en foodprocessor sammen med en lille deciliter god olivenolie. Sigt persilleolien igennem en si, gem den overskydende hakkede persille i en lille skål - det er pynt til fisken. Olien gemmes i en bøtte eller flaske. Rengør foodprocessoren til senere brug.
- Klargør grøntsagerne, skræl, hak og skær gulerod og knoldselleri i bittesmå firkanter. Snit porren fint, hæld grøntsagerne i en gryde med en ½ liter vand tilsat lidt salt og bring det i kog.
- Si aspargesvandet fra de tre glas asparges og hæld ca. 2½ dl af vandet i en foodprocessor eller blender, resten hældes ud. Kom alle aspargessnitterne undtaget en lille deciliter ned i foodprocessoren og pisk til du har en tynd aspargespure. Hæld dette i gryden.
- Tilsæt suppen tynde skrå skiver forårsløg og lad det småkoge lidt. Tilsæt piskefløde og citronsaft og smag til med salt og peber. Jævn suppen en anelse med lidt majsmel eller hvid saucejævner, lad suppen småsimre lidt imens fisken tilberedes.
- Knæk nederste del af de grønne asparges, læg dem i en plastbeholder og overhæld dem med kogende vand, tilsæt lidt salt. Lad de grønne asparges stå i vandet i et par minutter og skyl dem straks i koldt vand. Skær dem i små stykker af 2-3 cm og hæld dem i aspargessuppen sammen med de hvide aspargessnitter.
- Hæld en god slat olivenolie på en varm sliplet stegepande. Læg havkatfiletterne med rygsiden nedad og lad dem stege under høj varme i ca. 2 minutter inden de forsigtigt vendes og steger videre i ca. 30 sekunder. Krydr med salt og peber
- Hæld ca. 1 grydeskefuld dampende varm aspargessuppe i en dyb tallerken og placer et fint stykke havkatfilet i midten af tallerkenen. Dryp med persilleolie og læg lidt hakket persille ovenpå fisken. Krydr med lidt salt og peber og server mens suppen er varm. Spis evt. baguettes til.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe. Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
1 Comment