Smagfuld svensk pølseret – lækker husmandskost
Jeg har længe ville dele min bedste opskrift på en smagfuld svensk pølseret, faktisk har jeg haft en kladde liggende siden 2015 med overskriften ” Den bedste opskrift på en klassisk husmandskost – svensk pølseret”. Det er sket flere gange, at jeg har trukket på smilebåndet over den lange titel, når jeg er stødt på den i mit kontrolpanel.
Opskriften er aldrig kommet videre i systemet – nu har jeg slettet den gamle kladde, og prøver endnu engang, at dele min bedste opskrift på en smagfuld svensk pølseret med dig. Her er sandt nok tale om en rigtig lækker omgang husmandskost, men det er ikke sådan en ret, jeg helt ubetinget er vild med. Det er faktisk kun på denne måde, at jeg og resten af familien kan lide svensk pølseret – opskriften er til gengæld også rigtig god 😀
Er du vild med husmandskost, vil du sikkert kunne lide en omgang solid bondemad
Det er sjældent, at vi får svensk pølseret, men når det hænder, prioriterer jeg at bruge nogle gode råvarer. Jeg bruger flere slags pølser, wienerpølser og gode krydrede frankfurtere med et højt kødindhold (mindst 87%). I retten tilsætter jeg også lidt utraditionelle ingredienser (ingen ketchup) som en god klat sennep, knoldselleri, porre, frisk timian og hvidvinseddike. Det synes jeg, klæder retten utrolig godt- måske er du mere til den gamle klassiker som denne. Prøv min version og lad mig vide om du er enig med mig.
Smagfuld svensk pølseret – lækker husmandskost
Dette skal du bruge (6 pers.)
- Ca. 1 kg kolde kogte kartofler med bid
- 6 stk. wienerpølser
- 4 gode frankfurtere, gerne med barbecue
- 1 spsk. smør til stegning
- 3 gule løg
- Et stykke knoldselleri, omkring 150 gram
- 1 stor porre
- 2 fed hvidløg
- Lidt chili
- 1 spsk. sød og mild paprika
- 1 god håndfuld frisk timian
- 1 bundt purløg
- 1 dåse tomatpure, 140 gram
- 2 dl. letmælk/minimælk
- 1½ dl. piskefløde
- En sjat hvidvinseddike, ca. 1-2 spsk.
- 1 spsk. sennep, gerne grov el. affmanns
- Et par laurbærblade
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler og selleri og kartoflerne hele sammen med grove stykker selleri. Kartoflerne koges i ca. 8 minutter, lad dem stå i kogevandet mens du forbereder de øvrige ingredienser – de skal gerne have lidt bid, da de senere skal småsimre let med mælk, fløde, tomat og eddike.
- Hak løg og hvidløg i mindre stykker/skiver, svits det i en tykbundet gryde, først løg, dernæst hvidløg og til sidst porreringe – de skal ikke brunes eller steges hård, blot blive let blanke. Kom grydens indhold i en skål og gem til senere brug.
- Skær pølserne i skrå skiver og svits dem hårdt i smør til de får lidt farve og en halvsprød overflade, drys med chili, paprika og frisk timian og vend et par gange. Svits tomatpuren ved, den skal brændes af, så den giver retten en god sødme og dybere smag.
- Tilsæt nu kartofler, selleri, skålen med løg, eddike, mælk, fløde og sennep. Rør let til massen samler sig og krydr med salt, peber og frisk timian. Lad det stå og småsimre ved lave varmegrader i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med eddike, salt og peber.
- Server med hakket purløg og evt. lidt ristet rugbrød.
Smagfuld svensk pølseret – lækker husmandskost, værsgo!
Rigtig go´appetit 🙂