Blog posts

5 gode tips til at gribe en vinfestival an

5 gode tips til at gribe en vinfestival an

Livsstil, Vin & drinks

Sponsoreret indhold

5 gode tips til at gribe en vinfestival an

Aalborg vinfestival i Nordkraft

I følgende indlæg kan du læse lidt om årets vinfestival i Nordkraft, hvor jeg også giver dig 5 gode tips til at gribe en vinfestival an. I weekenden kørte Aalborg Vinfestival af stablen for anden gang, da Nordkraft åbnede dørene for de mange nordjyske vininteresserede – denne gang med endnu større succes og bravour end ved premieren sidste år.

Mange af de detaljer vi savnede sidste år ved Aalborg vinfestival (2016), var der kommet helt styr på. Det var bl.a. små detaljer som brød, spytbakker og vand der denne gang var tilgængeligt overalt, og gjorde oplevelsen væsentlig bedre for gæsterne. Serviceniveauet virkede generelt højt, og de mange vinsælgere fortalte da også med stor indlevelse og stolthed om deres udvalg – et hverv de alle udviste stor passion for. Stemningen smittede af på gæsterne, som havde appetit på både vin og viden herom. Det var en rigtig god oplevelse! 

Læs om min oplevelse af Aalborg vinfestival sidste år lige her

5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an

5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an

En vinfestival for alle

Mads og jeg har deltaget i flere forskellige vinfestivaller, det er blevet til en håndfuld, og for hver gang har vi gjort os nyttige erfaringer, der alle har været med til at forbedre oplevelsen gangen efter. Vi har bl.a. fundet ud af at planlægning og forberedelse er alfa og omega for udbytte og oplevelse. Det lønner sig at få skabt sig et overblik og et mål for en kommende vinfestival.

Er man ikke den store vinentusiast, men alligevel er kommet afsted i selskab med nogle venner som optakt til en bytur, tænker du måske, at det er lidt af et “over-kill” at forberede sig på en vinfestival (det er det ikke). Måske er du en af de festivalgæster, der er rutineret, og meget specifik i hvad du søger – du går efter en god handel. Det kan også være, at du er på udkig efter nye spændende vin til reolen, eller måske søger du blot ny inspiration.

Til Aalborg vinfestival kan du finde alle disse typer gæster – vinfestival er for alle! Det kan dog godt være svært, at vide hvordan man lige griber sådan en vinfestival an, hvad skal man gå efter, og hvor starter man? Der kan være mange ting, der kan gøre det hele lettere kaotisk og forvirrende (det ved jeg af erfaring), og derfor deler jeg i nedenstående 5 gode tips til at gribe en vinfestival an.    5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an

5 gode tips til at gribe en vinfestival an5 gode tips til at gribe en vinfestival an

Brug programmet
  • Læs programmet og sæt kryds ud fra de stande du vil besøge, og hvilke vin du ønsker at smage. Til enhver vinfestival findes et program med en menu over de vin, du kan forvente at smage. Der er ofte mange informationer at hente i programmet, både om sælgerne, vinen og de gode tilbud. Har du ikke fået udleveret et program inden smagningen, kan du helt sikkert finde det online.
Udvælg dine favoritter
  • Begræns dig, udvælg kun 5-7 favoritstande du ønsker at besøge, tænk evt. lidt over nogle konkrete spørgsmål du ønsker at få besvaret. Det gør ikke noget, at du udviser en oprigtig interesse i vinen, da de fleste sælgere elsker at tale om deres nøje udvalgte varer. Flere har været med i processen helt fra høsten af druerne på marken til fadlagring og tapning. Du skal gå efter kvalitet og ikke kvantitet når du deltager i en vinfestival, hvorfor det netop ikke handler om at smage flest mulige vin. Er du udelukkende kommet til vinfestival for at drikke dig i hegnet, vil jeg istedet anbefale dig at ta´på pubcrawl eller til fadølsfest. Det er meget sandsynligt, at du i løbet af en vinfestival vil blive beruset, hvilket er helt legalt, men det er altså ikke stedet for en stor brandert – brug spytbakkerne hvis ikke du kan begrænse dig. 
Hvad vil du opnå?
  • Ta´stilling til hvad du ønsker at få ud af et besøg til en vinfestival. Om du kommer for at få inspiration, eller blot ønsker at dele en hyggelig oplevelse med kæresten – om du er til “forfest” med vennerne, eller om du er på jagt efter gode julegaver til familie eller medarbejdere. Om formålet er stort eller lille, er det meget godt at huske hvad du er kommet for.
Lav et budget
  • Når du har fået skabt dig et overblik over hvilke stande du vil besøge, er det tid at lægge et budget. Når stemningen er god og humøret højt, er det meget let at miste grebet om det hele. Det er derfor fint at kende sit “max-budget” forinden.
Lav en god handel
  • Hvis du har bestemt dig for at købe noget vin, skal du igang med at forhandle og prutte om prisen. Der er altid en rabat at hente til en vinfestival, men det kan gøres bedre, især hvis du køber et større parti. Gå evt. sammen med nogle venner om at købe et stort parti af favoritvinen. Husk på at sælgerne på de mange vinstande er kommet for at sælge og lave lidt god markedsføring for deres forretning. Lav evt. en aftale om at besøge/handle på et andet tidspunkt, forhør dig om du kan få en rabatkode, hvis det primært er onlinesalg. 

5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an 5 gode tips til at gribe en vinfestival an

Jeg håber, at du kan bruge mine 5 gode tips til at gribe en vinfestival an, når du besøger Aalborg vinfestival til næste år. 

Har du erfaringer med at deltage i vinfestivals eller har du planer om at gøre det? Mads og jeg vil gerne til Ribe vinfestival, den har vi hørt så meget godt om. 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.