Blog posts

Nem bærdessert med råcreme

Nem bærdessert med råcreme

Desserter

Nem bærdessert med råcreme

En nem bærdessert med råcreme og is tilberedt på under 10 minutter er noget alle kan diske op med som afslutning på en god middag. Desserten kan varieres og anrettes på rigtig mange måder. Du kan lave den som bærtrifli portionsanrettet i høje glas, på desserttallerkener eller i en stor glasskål. Brug 3-4 forskellige slags bær, vælg de bær du bedst kan lide, men brug kun friske bær. Jeg elsker kombinationen med jordbær, hindbær, blåbær og brombær – det giver desserten en tilpas frisk syre og sødme.

Prøv også min skønne opskrift på den gamle 80´er dessert abemad lige her 

Når bærrene er i sæson, føles hver mundfuld som små smagsbomber der eksploderer i munden, så snart saften pibler ud af bærret og beriger smagsløgene. Den fede råcreme er perfekt sammen med lidt hakket mørk chokolade, det gir et skønt bittert modspil. Denne bærdessert indeholder tæt på samtlige fem grundsmage, hvilket efterlader dig med en god og tilfredsstillende sanse -og mæthedsfornemmelse. 

De fem grundsmage

Når jeg udvikler nye opskrifter, tager jeg altid udgangspunkt i de fem grundsmage, det gør jeg særligt i tilsmagningen, hvor jeg eksempelvis justerer med nogle af de grundsmage, der enten er svagt repræsenteret eller slet ikke tilstede. Det er ganske enkelt for at få en bedre og mere balanceret smagsoplevelse. Jeg forsøger også at indtænke forskellige konsistenser i måltidet, det kunne i denne dessert eksempelvis være et sprødt eller knasende element fra æblechips, små vafler eller ristede nødder. Læs mere om de fem grundsmage her. Se mit eksempel på at inddrage de fem grundsmage i en sauce til hakkedrenge eller bøfsandwich her.

Nem bærdessert med råcreme

Nem bærdessert med råcreme

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword bær, Blåbær, Brombær, Hindbær, Jordbær, Råcreme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 125 gram blåbær
  • 200 gram hindbær
  • 250 gram jordbær
  • 150 gram brombær
  • 50 gram god mørk chokolade 72%
  • 1 stk past. æggeblommer
  • 2 spsk flormelis
  • dl piskefløde
  • 1 stk vaniljestang
  • 300 gram god vaniljeis
  • 6-8 stk citronmelisse eller mynteblade
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk rørsukker

Sådan gør du

  • Skyl alle bær og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv de søde bær et lille drys med lidt rørsukker og stil dem til side til de skal serveres.
  • Pisk æggeblommer med flormelis og vaniljekorn til massen er skummende og tyk .Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den forsigtigt i æggesnapsen umiddelbart inden servering, smag råcremen til med lidt citronsaft. Lige før servering tilsættes den grofthakkede mørke chokolade i cremen.
  • Ta´isen ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Form en fin kugle is med to skeer eller med en isske. Placer isen på en tallerken ved siden af de mange bær. Kom en spiseskefuld råcreme ud over bærrene og pynt med mynteblade eller citronmelisse.

Nem bærdessert med råcreme

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagrameller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.