Blog posts

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Anmeldelser, Livsstil

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

 

Jeg har haft den delikate fornøjelse at lave en madanmeldelse på Hotel Thinggaard.
Det var i forbindelse med et vidunderligt weekendophold, som min mand og jeg var inviteret til at nyde på hotellet i de smukke og helt unikke omgivelser ved Thy. Det var en weekend spækket med gourmetmad, vin og naturoplevelser – vi blev rigtig kræset om, og der var tale om topklasses forkælelse for krop, sind og sanser. Jeg har derfor lavet en lille artikel om hotellet med beskrivelser om området, (læs her) samt nedenstående madanmeldelse af restauranten. Det er en restaurant, der brænder for at leve op til de forpligtende omgivelser. Det gør de blandt andet ved at anvende mange af de særlige lokale råvarer, du kan finde på egnen. Det kan være kød, fisk og æg fra små lokale landmænd og foodproducenter, samt et udsnit af basisråvarer som urter, svampe og bær hentet fra naturens eget spisekammer. Nationalparken er et ganske særligt område spækket med små spiselige gaver. 

Gour´meget gourmet 

Jeg ser ofte restauranter markedsføre sig som gourmetrestauranter – hvilket bør være toneangivende for det gastronomiske niveau og vidne om, at den enkelte restaurant mestrer dette. Lever man som restauratør ikke op til forventningerne, kan det ende fatalt – skuffede og utilfredse gæster kan man ikke leve af. Jeg har gjort det for vane at få defineret den enkelte gourmetrestaurants fortolkning af det franske begreb, gourmet, som oprindeligt stammer fra ordet vinkyper. Om mig selv vil jeg med røde kinder indrømme, at jeg er lidt af en gourmand – altså en slags grovædende feinschmecker. Forventningerne til det gastronomiske niveau på denne 5 retters menu på Hotel Thinggaard var qua vores tidligere erfaringer tårnhøje. Læs i det følgende, om forventningerne blev indfriet. 

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Menu

Bagt lange med syltet porre, skyllet hytteost, ristede pistacie, vaniljeolie og fiskefumét.  

Vin : Alastro.  Sicilia doc. Planeta. se foto

Skovdue med svampecreme, brændte rug, friske brombær og kørvel.

Vin :Fleurie. Granits roses. Domaine de bel-air. Se foto

Kalvemørbrad med jordskokkepuré, syltet jordskok, hasselnød/timian ristet rosenkål og hønsesky.

Vin :  Pinotage. Simonsig Stellenbosch. Se foto.

Syltet æble med æblepuré, æble sponge cake og malt.

Vin : Feminam. Malus X. Se foto.

Hvid chokolade moussé med syltet gulerod, gulerodssiffon og estragon.

Vin :  Pineu des charentes. Francois voyer. Se foto.

Forret
Madanmeldelse på Hotel Thinggaard
Bagt lange
Fin og feminin forret med overraskelser

Velbalanceret i smag og konsistens. Spændende forret der blev serveret i varme tallerkener. Flot krydring og dekorativ anrettet med en syltet porre på toppen af et bjerg fra skyllet hytteost. Behagelig overraskelse med vaniljeolie sammen med hytteost og ristede pistacier – det tilførte retten dybde, og det var lækkert med et element af knas. Fisken var fin i smag og struktur, mild og velsmagende. En rigtig vellykket servering der gik perfekt i spænd med den friske og sprøde hvidvin, der i næsen havde noter af hyldeblomst – en fyldig hvidvin med tilpas syre og fedme til den bagte lange.

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Efterret
Madanmeldelse på Hotel Thinggaard
Skovdue med svampecreme
Efterårsret med hilsner fra den vilde natur  

Flot tilberedning med møre delikate stykker af skovdue. Utrolig lækker svampecreme der tilførte retten en blød og cremet smag og konsistens. Friske brombær berigede retten med friskhed, saft og sødme. Det var en dejlig fornemmelse. Crunch fra ristede kantareller gav retten et behageligt element af brændt/røg  – en meget autentisk ret, der matchede de storslående omgivelser perfekt. Jeg kunne ønske mig et knivspids syre til retten som modspil til det salte og søde. Overordentlig lækker mellemret der i sammenspil med vinen var en dejlig oplevelse. Vinen var yderst velvalgt og flot tempereret. En super Beaujolais med de klassiske noter af frugt og bær i gane og næse. 

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Hovedret
Madanmeldelse på Hotel Thinggaard
Kalvemørbrad med jordskokkepuré
Utrolig vellykket hovedret

Super mør og smagfuld kalvemørbrad serveret på en lækker skummende puré af jordskokker. Flot variation af konsistenser. Saucen var en dyb indkogt hønsesauce – virkelig dejlig intensitet i smagen. Den største overraskelse ved hovedretten var de formidable og meget vellykkede grillede rosenkål. De var fine i smag og konsistens – min aversion mod rosenkål forsvandt øjeblikkeligt! Siden har jeg forsøgt at gøre kunsten efter, og det er gået godt. Perfekt balance med syre, sødme, umami, samt de gode bitre elementer – et bombardement af behagelige smagsindtryk. En ret der vidner om et højt niveau. Det er gourmet! Til retten nød vi en spændende Stellenbosch med tilpas syre og mineraler – en stram og anderledes rødvin, meget fint match. 

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Præ-dessert
Madanmeldelse på Hotel Thinggaard
Syltet æble med æblepuré
 
Noter af æblevariation

Intense og fine petit æblekugler med fast og behagelig struktur. Eksplosion af lækker æblesyre i tilpas samspil med naturlig sødme fra frugten. En rigtig skønherlig såkaldt præ-dessert – et koncept jeg er ret vild med. Et spændende crispy bittert element fra malt. Fin blød svampet lille tot kage med æble og hyben. Flot anretning der vidner om godt håndværk. Til denne fine ret nød vi naturligvis et køligt glas danskproduceret æblevin. Tyk i konsistensen og skarp, men dejligt afrundet. Gennemtænkt og gennemført servering! 

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Dessert
Madanmeldelse på Hotel Thinggaard
Hvid chokolademoussé med syltet gulerod
Man skal slutte med manér

Desserten var den eneste ret, jeg havde noget at udsætte på. Moussen smagte fantastisk, men der var ikke meget mousse over den – lidt for hård og kompakt. Den sprøde estragonsukker var et genialt indslag, og jeg elskede de nuancer den frembragte. Den smukke gulerodshiffon bidrog med en spændende syre. Flotte farver i en lidt kluntet og tilfældig anretning. De syltede gulerødder var en tand for eddikeholdige, men dejlige spøde – en uventet kombination af råvarer, der pirrede sanserne. De fleste dele i desserten lykkedes fint, men der var også plads til forbedringer enkelte steder. Dessertvinen var rigtig lækker, men spillede ikke godt sammen med syren fra de syltede gulerødder – det var en klassisk dejlig sød dessertvin, der matcher søde serveringer.    

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

At lave en madanmeldelse på Hotel Thinggaard har været en sand fornøjelse. Det er et køkken, der serverer klassisk gourmetmad, det er nordisk stil med et strejf af det franske. Det er gastronomi og godt håndværk. Her får man en madoplevelse i samspil med naturen, der stimulerer alle sanser – det er kræs, det er gourmet!

Alt i alt en uovertruffen delikat og helstøbt gourmetoplevelse, skabt af årstidens og lokalområdets bedste efterårsråvarer – en flot sammensat menu, der matchede de storslående naturomgivelser med nationalpark Thy og det brusende Vesterhav i baghaven. Æstetiske anretninger og spændende overraskelser var kendetegnende og gennemgående aftenen igennem. Med blot enkelte og knap så vigtige punkter til forbedring kan jeg kun være yderst tilfreds! Hotel Thinggaard har mange ting at byde på, og gastronomiske oplevelser er uden tvivl noget der ligger i hotellets dna. Et gourmetophold er i den grad anbefalelsesværdigt og ikke mindst endnu en gentagelse værd! Prisen matcher enhver nordjyde med venlige 998 kroner pr. person. De bedste anbefalinger går til Hotel Thinggaard. Tak for smagen af Thy!  

Du finder det vidunderlige gourmetophold lige her – muligvis årets bedste julegaveidé!Madanmeldelse på Hotel ThinggaardMadanmeldelse på Hotel Thinggaard

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard – værs´go!

Læs om hele opholdet her – følg Hotel Thinggaard på Facebook og hold dig opdateret med menu og tilbud! 

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

 1. Helle
  2. december 2016 at 10:53 PM
  Reply

  Hej Sofie.
  Har selv prøvet gourmet menuen og jeg er lige så vild med Michaels mad, som du lyder til at være. Dog er jeg helt oppe at ringe over desserten. Smag og behag, den ramte helt i plet hos mig.

  • Anne Sofie
   3. december 2016 at 6:09 AM

   Helt rigtigt Helle, det er smag og behag 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.