Lemoncurd til desserter og brød
Hjemmelavet lemoncurd til desserter og brød er virkelig lækkert. Det smager også ret fantastisk i en roulade, i tærter, kager, is eller som grundbase i dessertsaucer m.m. Som smørepålæg på en nybagt mormorbolle til eftermiddagskaffen er det ligeledes ganske vidunderligt – de voksnes nutella vil nogle måske sige.
Det er ingen hemmelighed, at jeg er storforbruger af citroner, for mig er de uundværlige i madlavningen – og så elsker jeg bare generelt alle desserter med citron. Mine favoritter er navnlig citronfromage og en tarte au citron. Magien opstår, når det søde møder det syrlige fra citronerne, og mængden af disse ellers er perfekt afstemt. Det giver simpelthen sådan en dejlig frisk og dyb velsmag. Lemoncurden er bare rigtig godt sammensat, da cremen både indeholder kant, dybde, friskhed, sødme og fedme samt har en herlig smørevenlig konsistens – den er med andre ord meget nem at holde af.
Prøv også disse vidunderlige italienske citrontærter
Lemoncurd til desserter og brød
Ingredienser
- 4 stk citroner samt skal fra 2½ citron Riv citronerne inden saften presses
- 300 gram sukker
- 4 stk æg
- 130 gram smør usaltet
Sådan gør du
- Skyl citronerne og tør dem med køkkenrulle eller et rent viskestykke. Riv skallen af 2-3 citroner afhængig af størrelsen. Pres al citronsaften i en gryde, brug evt. en si til at fange kernerne. Hæld citronskal, sukker og smør ved. Brug en tykbundet gryde (eller vandbad) og pisk nu blandingen indtil smør og sukker smelter sammen med citronsaften.
- Lige før smørret er smeltet, og massen er omkring 55 grader, piskes æggene i et efter et under hurtig omrøring med piskeris. Massen varmes på middelvarme og der røres indtil cremen opnår en tyk og lind konsistens.
- Lemoncurden skal op på omkring 80 grader ved konstant omrøring, er du usikker på gryden, kan du lave det over vandbad, men så skal tålmodigheden være i top, da dette tager længere tid. Cremen må ikke overstige 82 grader, så vær opmærksom.
- Når curden har nået knap 82 grader er den færdig, hæld omgående på skoldede med låg og til på køl. Portionen giver 2 gode glas og kan holde sig uåbnet i ca. 3-4 uger og knap 2 uger efter åbning.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
1 Comment