Blog posts

Lækker lasagne med masser af grøntsager

Lækker lasagne med masser af grøntsager

SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

Lækker lasagne med masser af grøntsager

Om den er traditionel, vegetarisk eller en kombination af lige dele kød og grønt er en lækker lasagne altid et stort hit herhjemme. Når jeg laver lasagne er det altid en ordentlig grydefuld, så har jeg nemlig mad til flere dage – den ene dag spiser vi spaghetti bolognese, og de næste dage står den på lasagne afhængig af portionens størrelse.

Til en lækker lasagne med grøntsager bruger jeg lige dele kød og grøntsager. Nogle gange river jeg alle grøntsagerne, andre gange skærer jeg dem i små minitern – sidstnævnte kan jeg bedst lide, da det giver lasagnen lidt ekstra struktur og konsistens. At lave en lækker lasagne er virkelig nemt, det eneste der kræves, er gode råvarer og tid. Bolognesen skal have lov at simre i god tid, helst et par timer og gerne flere. Lad dig ikke afskrække af min lange ingrediensliste husk på at der er mad nok til tre dage til en familie på fire – det er altså både en super lækker lasagne og en relativ billig spise. 

Prøv også denne lækre og smagfulde kødsauce, find den lige  → her

Lækker lasagne med masser af grøntsager 

Dette skal du bruge (stor portion nok til flere dage)
  • 1 kg. hakket oksekød max 10 % fedt
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • Olivenolie
  • 4 dåser flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 glas rødvin
  • 4 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 hel rød peberfrugt
  • 3 stængler blegselleri
  • Et lille stykke knoldselleri
  • Omtrent en skålfuld frisk spinatblade
  • 1 hel hakket chili, mild
  • 1 god håndfuld frisk basilikumblade
  • 1 god håndfuld hakket bredbladet persille
  • Forskellige italienske krydderurter : oregano, timian, rosmarin
  • Saften af 1 citron
  • Salt og peber
  • En portion → hjemmelavet mornaysauce (Bechamelsauce med parmesan)
  • 1 pose revet mozzarellaost 
Sådan gør du
  1. Klargør først alle grøntsagerne, skræl og hak dem i små tern, kom dem i forskellige skåle, så det er nemt, når de skal anvendes. Jeg bruger en pande til at svitse oksekødet og en støbejernsgryde til grøntsager og bolognesesaucen.
  2. Svits kødet lidt af gangen i en stor pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og læg det til side når det er brunet.   
  3. Kom olie i gryden og svits først løg til de bliver mere gennemsigtige, tilsæt da hvidløg og chili og vend et par gange. Kom nu resten af grøntsagerne (undtaget spinat) ned i gryden og vend et par gange inden kødet tilsættes.
  4. Tilsæt  rødvin, citronsaft, flåede tomater og krydderier, lad det simre i en god time. Smag til løbende undervejs.  
  5. Tilsæt tomatpure, salt og peber, lad det simre yderligere tid.
  6. Saml lasagnen ved først at komme et lag bolognese i bunden af et stort fad, dæk så kødsaucen med friske spinatblade, lasagneplader, mornaysauce skiftesvis. 
  7. Drys mozzarellaost på toppen og bag lasagnen i ca. 30 minutter på 200 grader varmluft. Bruges de tørre lasagneplader bages lasagnen i 45 minutter – hold øje med gratineringen af osten, dæk evt. med lidt stanniol for at undgå at osten bliver brændt. 
  8. Server til en god fyldig salat med vinaigrette.

Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager Lækker lasagne med masser af grøntsager

Næste gang vil jeg prøve MariaSiljes opskrift på Sweet potato lasagne.

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar