Lækker og smagfuld kødsauce
Lækker og smagfuld kødsauce er utrolig nemt at lave – det handler om gode råvarer og god krydring. En kødsauce der har stået og simret hele dagen er klart at foretrække, men har man ikke tiden til det, kan man altså sagtens fremtrylle en lækker og smagfuld kødsauce på ca. 30 minutter. Min kødsauce indeholder altid samme basisråvarer. Udover oksekød er det smags-givere som balsamicoeddike, rødvin, flåede tomater og tomatpure, friske krydderurter, skalotteløg, parmesan og hvidløg. Har jeg blegselleri, snitter jeg også sådan et par stængler og putter i. Det kan også være gulerødder eller knoldselleri – det er ikke altid jeg har lyst til at tilføje revet gulerod, selvom jeg jo altid har gulerødder i min grøntsagsskuffe, de søder og tilføjer en ny konsistens til retten, hvilket er med til at give saucen lidt mere dybde. Når jeg bruger revet gulerod i kødsaucen, presser jeg også altid frisk citronsaft i saucen, for at afstemme sødmen fra guleroden, det er vigtigt at kødsaucen ikke bliver for sød. Citronsaften er med til at forstærke tomatsmagen og tilfører en frisk syre der spiller rigtig godt sammen med de øvrige råvarer. Jeg bruger også tit rød peberfrugt og panchetta, det afhænger af indholdet i køleskabet og om jeg har lyst til at kødsaucen skal have disse karakteristika. Krydderurter som frisk basilikum, oregano, rosmarin, salvie og timian er altid super gode og det er klassiske italienske krydderurter der passer overordentligt godt sammen, lige netop til en god kødsauce – har du ikke friske krydderurter kan du bare bruge de tørrede, det spiller ikke den store rolle – men jeg er fan af krydderurter, så min vindueskarm er altid fyldt op af disse. Jeg vil gerne give dig et bud på en rigtig lækker og smagfuld kødsauce, lavet på bare 30 minutter – det er nemt og jeg garanterer at den bliver en lækker og smagfuld kødsauce.
Ingredienser
- 500 gram oksekød
- 1 rød peberfrugt
- 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 dl. rødvin – gerne Sangiovese druer som denne
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 revet gulerod
- Revet knoldselleri, svarende til mængde af gulerod
- 2 dåser flåede tomater – “Mutti” er de bedste
- 1 lille dåse tomatpure
- Olivenolie
- Friske krydderurter som timian, rosmarin, bredbladet persille, oregano og salvie
- Parmesanost ½ dl.
- Lidt frisk citronsaft
- Salt og peber
- 250 gram spaghetti
Fremgang
- Fintsnittede løg og hvidløg svitses i olivenolie
- Oksekødet svitses og brunes
- Hæld balsamicoeddike ved og kog ind
- Tilsæt revet gulerod, peberfrugt og selleri og hæld rødvinen ved – kog ind
- Tilsæt de flåede tomater og krydderurter og lad det simre og samle sig
- Kog spaghettien i rigeligt kogende og saltet vand
- Smag kødsaucen til og tilsæt citronsaft, svarende til en ½ citron
- Kom høvlet parmesanost i kødsaucen og lad det samle sig
- Server kødsaucen ovenpå spaghettien og pynt med bredbladet persille og høvlet parmesan
Go´appetit!
4 Comments