Blog posts

Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas

Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas

Forretter, Gæstemad, Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas

I aftes fik vi risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas. Vi fik det som forret da Mads og jeg havde lavet en aftale om, at vi hver især skulle stå for en ret – jeg skulle stå for forret, han stod for hovedret og vinkøb til begge retter. Vi havde begge frie hænder, og bestemte suverænt over hver vores ret til fredagens middag. Jeg ELSKER risotto, desværre er det ikke en passion, jeg deler med resten af familien. jeg kan spise store portioner risotto, men det er ikke noget, de andre spiser sig mætte i – derfor går det perfekt som forret herhjemme. Jeg har tidligere delt denne Risotto opskrift med dig – prøv den lige efter du har prøvet denne.

Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas

Du skal bruge
  • Risottoris – 250 gram
  • 3 dl. hvidvin – gerne en halvfed Chardonnay
  • 3 skalotteløg
  • Tørrede svampe, 15 – 20 gram, Karl Johan el. kantareller
  • 1 porre
  • Smør, 50 gram
  • Hønsefond ca. 6 dl. eller mere
  • Italiensk lomo (Tørret og krydret svinefilet)
  • Trøffelolie, 1 spsk.
  • Timian og bredbladet persille
  • Parmesanost – 1 dl.
  • Salt og peber
Hønsefond

Har du ikke noget hønsefond i fryseren, kan du komme et par bouillonterninger i 1 liter vand med porretop, knoldselleri og urter. Det skal koges i ca. 30 min.

Fremgang
  • Skalotteløg og porrer snittes og svitses i smør i en stor sauterpande eller gryde
  • Risottoris tilsættes og vendes let i et par minutter
  • Hæld hvidvinen ved og rør let indimellem – tilsæt de tørrede svampe
  • Når vinen er ved at være helt væk, tilsættes fonden løbende til risene er ved at have rette konsistens – de må ikke være udsplattede og grødagtige, de skal have let bid uden at “knække”.
  • 6 skiver italiensk lomo, lægges på et stykke bagepapir og bages sprødt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader
  • Krydderurter, trøffelolie og smør tilsættes – smag til med salt og peber
  • Parmesanosten røres i risottoen og der smages til. Jeg havde gemt lidt snittede porre som jeg tilsatte til sidst, det var lækkert.

Server og pynt med den sprøde lomo, timian, bredbladet persille og et drys parmesan – slut med et par dråber trøffelolie på toppen.Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas

Risotto med tørrede svampe, trøffelolie og lomoknas1

 

Go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.