Blog posts

Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning

Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning

SU venlige retter, Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning

Lækker kakaogrød er egentlig bare havregrød med kakao, kokos og akaciehonning drysset med en masse herlig toppings – brug endelig det du har i skabet. Ligger du inde med friske bær, æble/appelsin, mørk chokolade, andre nødder eller tørret frugt, så brug endelig det.

Herhjemme spiser vi havregrød, bamsegrød, nissegrød, chiagrød, indianergrød og nu også lækker kakaogrød når det skal være festligt. Ældstebarnet og jeg selv er nogle rigtig grødspisere, mens yngstebarnet og manden i huset bestemt ikke lader sig begejstre ved serveringen af en skål grød, dog lige med undtagelse af sådan en portion lækker kakaogrød. Det er pærelet at lave, og tager ingen tid, det er topping og pynt, der kræver mest. 

Lækker kakaogrød er velegnet på det store brunchbord, server grøden i små patentglas eller disse fine dessertglas, det ser rigtig pænt ud, og grøden smager også dejligt kold. Lav evt. en indkogt hindbærsauce til. 

Prøv også mit bud på endnu en fantastisk morgenmad, Pocheret æg i lækker italiensk tomatsauce

Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning

Dette skal du bruge i grøden

  • ca. 5-6 dl. vand
  • 4 dl. havregryn, jeg brugte en blanding af grove og finvalsede gryn
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. akaciehonning
  • En knivspids salt
  • 1 dl. kokos

Toppings

  • Akaciehonning
  • Frysetørrede bær og gerne friske bær, tynde skiver æble/appelsin
  • Kokos og evt. lidt hakket mørk chokolade
  • Hakkede nødder, eksempelvis hasselnøddekerner eller mandler
  • Lidt flødeskum, brug gerne den nemme på dåse med ægte fløde
  • Mynteblade/ finthakket rosmarin eller spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Start med at forberede al toppings, hak nødder, chokolade, frugt osv.
  2. Kom vand, mælk og en knivspids salt i en lille gryde. Hæld grynene i og rør under opvarmning på middelvarme, som når du laver havregrød.
  3. Når grynene er udblødet, og begynder at samle sig til en lind tynd grødmasse, tilsættes kokos, kakao og akaciehonning. Der skal fortsat røres.
  4. Efter et par minutter er kakaogrøden færdig, og hældes i dybe tallerkener med toppings.  

Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honningLækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honningLækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning
Lækker kakaogrød toppet med nødder, frysetørrede bær og honning

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.