Blog posts

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

Velkommen i mit køkken

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild samt flere andre lækkerier er en rigtig skøn forårsret, der bare passer sig selv i ovnen efter få forberedelser. Det er en nem ret, da den ikke kræver den store opmærksomhed, krydring eller tilsmagning sålænge du bruger ingredienserne i opskriften. 

Ønsker du at lave denne opskrift, handler det (igen) om at bruge nogle gode råvarer, og det betyder ikke nødvendigvis en størrer udgift. Jeg var eksempelvis heldig, at finde to fine Rokkedals frilandskyllinger i Rema 1000 til bare 39 kroner stk. og den skønne honning fik jeg af min lokale frugt -og vinpusher Adelino, hvor jeg bl.a. køber verdens bedste avokado og citroner – de har også lækre olier, oliven og andre delikatessevarer, som jeg tit anvender i min madlavning. Hvidvinen er ligeledes fra et større vinudsalg for nogle måneder siden, hvor jeg fik den til en super god pris – den har en dejlig syre, friskhed og en god smag af mineraler der gør, at den er super velegnet i mad. Ligeså vigtigt er det at bruge friske krydderurter i retten, og de kan altid anskaffes til små 10 kroner eller mindre, hvis du dyrker dem selv .  

Prøv også min opskrift på karrykylling med bagte løg.

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde er oplagt gæstemad eller på hverdage, hvor der er plads til lidt mere forkælelse. Vi spiste retten på to hverdagsaftener, og nød hver mundfuld. Grundet den billige pris på frilandskyllingerne og hvidvinen ender retten rent prismæssigt med at være meget tæt på SU-venlig. 

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dildDette skal du bruge

  • 2 hele kyllinger
  • 250 gram champignoner
  • 3 store gule løg
  • 5 fed hvidløg
  • En ½ flaske tør hvidvin
  • 1/4 piskefløde
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. dionsennep
  • 3 tsk. god honning
  • 1 stor ubehandlet citron
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 god håndfuld frisk rosmarin
  • 1 bundt dild
  • 2 spsk. frisk timian
  • Salt og peber tilsmages 
  • 700 gram nye små kartofler
  • Server evt. lidt tilbehør til: smørstegte grønne asparges og fine babygulerødder

Sådan gør du

  1. Skær de hele kyllinger ud i lår og bryst, del stykkerne i to, så du får 8 lige store stykker pr. kylling. vinger og skrog koges ind til en god hønsefond, lad det bare koge i et par timer, om du vil. Gem fonden i fryseren til suppe eller sauce.     
  2. Rens champignons, skær løg i både, hak hvidløg og skær citronen i skiver (fjern kernerne).      
  3. Brun kyllingestykkerne i smør og olie i en gryde der kan gå i ovnen. Krydr med rosmarin og friskkværnet peber. Læg kylligestykkerne til side på en tallerken som de bliver færdige.    
  4. Svits løg, hvidløg og champignons i lidt olivenolie. Krydr med timian, salt og peber. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden til løg og champignons, hæld lidt over en ½ flaske hvidvin ved samt fløde. Tilsæt sennep, honning og et halvt bundt dild. Krydr med salt og peber og sæt gryden i en forvarmet ovn på 200 grader. Lad det stå i ovnen i ca. 40-45 minutter.   
  5. Ta´gryden ud og smag til med salt og peber, evt. lidt honning og sennep. Drys med mere dild og jævn evt. saucen med lidt lys saucejævner eller maizena majsmel hvis du ønsker at samle den skilte sauce en anelse. 
  6. Server til nye små kartofler og drys med lidt friske krydderurter.   

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild
Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild
Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild
Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild
Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild
Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

4d

Hvidvinsbraiseret kylling i gryde med dejlig sauce af fløde, citronskiver, sennep, honning og dild

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.