Tip til nemme og lækre mini pita-pizza
Disse nemme og lækre mini pita-pizza er geniale at diske op med ovenpå en af de der klassisk hektiske hverdage, der bærer præg af lange arbejdsdage, fritidsinteresser og vanlige huslige pligter der kan være med til at få aftensmaden til at virke som en uoverskuelig familieaktivitet, man ikke rigtig orker at forberede.
At lave lynhurtige små pizzaer på denne måde er ikke just noget nyt tip, jeg netop er kommet på, de er set mange gange før – men det er første gang, jeg har serveret dem til aftensmad for min egen familie. Selvom det nok strider lidt imod mine egne principper, om hvordan en rigtig pizza skal smage, må jeg dog indrømme, at de altså er ret geniale – derfor deler jeg gerne tippet på bloggen.
De små mini pita-pizza tager ingen tid at lave, de er billige og lækre sprøde – et udmærket alternativ til den originale pizza, der kræver væsentlig mere forberedelsestid. Intet kan naturligvis måle sig med en god hjemmelavet italiensk pizzadej og tomatsauce, men de vinder altså gode point på deres lave sværhedsgrad og korte forberedelsestid – det skal man ikke undervurdere på en presset dag.
Prøv denne populære pizzaopskrift
Fyld de nemme og lækre mini pita-pizza med det du bedst kan lide, sørg for at få brugt det du har i køleskabet. I denne opskrift brugte jeg en masse rester fra weekendens tapas-pølsebord – mine indkøb begrænsede sig derfor til en pose revet mozzarellaost, et glas tomatsauce og et par pakker pitabrød der iøvrigt var på tilbud i Rema 1000 til sølle 3 kroner pakken.
Pita-pizza er også særdeles velegnede i madpakkerne eller i picnickurven, så lav endelig en stor portion. De er fryseegnede.
Nemme og lækre mini pita-pizza
Dette skal du bruge
- 2 pakker pitabrød af 4 stk. almindelig eller grov
- 1 pose revet mozzarellaost
- 1-2 pakker frisk mozzarellaost
- Tomatsauce, denne pastasauce er rigtig god og rigtig nem
- Forskelligt kød eksempelvis små stykker krydret oksekød, parmaskine, chorizopølse eller lign.
- Forskelligt pizzafyld som krydderurter, hvidløg, løg, chili, syltede røde pebre, tomater, oliven osv.
- Lav evt. din egen hvidløgsolie af et par fed hvidløg, olivenolie og oregano
Sådan gør du
- Forsigtigt skæres pitabrødet igennem, så du har to runde tynde brød. Brug den ene hånd til at støtte og holde fast i brødet mens der skæres, for at undgå at brødet revner.
- Læg de små mini pita-pizzabrød på en bageplade med bagepapir.
- Kom 1 god spsk. tomatsauce på hvert brød, fordel saucen jævnt på brødet.
- Drys med ost, placer det ønskede pizzatilbehør på de små mini pita-pizza og krydr.
- Varm i en forvarmet ovn i ca. 8-10 minutter på 200 grader varmluft.
- Server evt. til en sprød blandet salat, lidt gnavegrønt eller en frisk letsyrlig tomatsalat.
Rigtig go´appetit!
Ivar Kjærgaard
15. december 2018 at 17:08Hvis vi nu skulle være rigtig SU-venlige, så lav toppingen selv. Klar to hakkede løg i olie, en dåse hakkede tomater oveni, hvidløg, basilikum, oregano, laurbær, timian, paprika, salt og peber efter behag. Kog sammen og blend. Topping til adskillige pitapizzaer for under en tier – resten kan jo fryses.
mvh
-ivar