Blog posts

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Hverdagsmad, SU venlige retter, Vegetarmad, Velkommen i mit køkken

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Denne nemme og sunde vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat i en dejlig tomatsauce er mit seneste bud på en rigtig lækker kødfri ret, der er til at gå til uden store armbevægelser eller anstrengelser. Er du lidt linse-forskrækket, kan jeg forsikre dig om, at der bestemt ikke er tale om en mystisk øko-urte-kut eller lilla ble-pædagog-agtig ingrediens, det er blot en bælgfrugt. Har du én gang vænnet dig til at bruge linser (grønne, røde, sorte m.fl.) i salater, sammenkogte retter, supper, kødsauce, lasagne og deslige vil du opdage hvor geniale de er.

Sunde linser

Udover at tilføre konsistens og god smag i mange retter, er linser både fedtfattige, usædvanligt proteinrige og indeholder mange kostfibre – det er altsammen med til at forlænge din mæthedsfornemmelse, hvilket må siges at hjælpe på at minimere dit kalorieindtag. Linserne kan du lægge i blød i vand i 6-8 timer inden de skal bruges, men det er blot for at forkorte kogetiden, der som regel kræver en 30-40 minutter uden iblødsætning, så der er absolut ingen besværlige forberedelser i at anvende de sunde linser. Når jeg husker det, sætter jeg mine linser i blød aftenen forinden de anvendes i en ret – blot for at begrænse energiforbruget.     

Interview med Nordjyske

For nogle uger siden fik jeg besøg af Nordjyske i mit lille køkken, der ville høre lidt om min store passion til mad, og om hvordan jeg kom igang med at blogge – i det hele taget var de ret nysgerrige på min historie ind i bloggerverdenen. Jeg blev kontaktet af journalisten Mette en uges tid efter min fine kåring hos DuGlemmerDetAldrig.dk, der i samarbejde med deres Facebook følgere kårede mig til en af Danmarks fem bedste madbloggere i kategorien hverdagsmad. Liiiidt overdrevet hvis du spørger mig, men absolut FEDT og velfortjent 😀 Et klap på skulderen og et par nye streger til mit eget private “anerkendelses barometer” rigere – herligt! 

Allerede kl. 9.30 dukkede journalisten op, vi fik os en hyggelig og uhøjtidelig samtale over et par kopper kaffe om mit liv helt fra barndommen og frem til i dag. Jeg snakkede som et vandfald – det er sådan noget journalister er eminente til, at få folk i tale. Fotografen dukkede op et par timer senere for at skyde fotos af mig i køkkenet i færd med at forberede vegetarretten til aftenens måltid. Artiklen blev rigtig fin, synes jeg. Du kan læse artiklen her, hvor du ved at hente appen får en måneds gratis avislæsning. 

I forbindelse med artiklen igår modtog jeg en håndfuld henvendelser vedrørende denne opskrift, der også ses på billederne i artiklen. Det var faktisk bare en hurtig-improviseret vegetarret, jeg aftenen forinden interviewet lige udtænkte opskriften på. Jeg har nedfældet opskriften udfra mine erindringer, og en placering på bloggen fortjener retten bestemt. Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat er en sund og SU-venlig hverdagsret, der smager dejligt og mætter godt. 

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinatVegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Dette skal du bruge

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 stor aubergine
  • En lille tsk. tørret chili
  • 2 rødløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser flåede tomater
  • 5-6 cherrytomater skåret i kvarte
  • 2 spsk. tomatpúre
  • 3-4 dl. vand
  • 200-250 gram frisk spinat
  • Saften af 1 citron
  • 2 dl. grønne eller røde linser
  • Friske krydderurter, persille, mynte, koriander, timian og basilikum
  • ½ dl. cremefraiche
  • Lidt friske klumper mozzarellaost 
  • Salt og peber

Toppings og pynt

Friske krydderurter, cherrytomater skåret i små kvarte, rødløg skåret i tynde skiver, creme fraiche.

Sådan gør du

  1. Sæt linserne i blød aftenen før eller tidlig morgen, det forkorter kogetiden. Skær auberginen i skiver på 1-2 cm tykkelse og grille dem på en grill pande i lidt olivenolie. Læg efterflg. aubergineskiverne fra på en tallerken. Har du ikke en grillpande, kan du svitse aubergineskiverne hårdt på en alm. stegepande. 
  2.  Svits finthakket hvidløg, løg, chili og tomatpure i olivenolie på en pande, tilsæt to dåser flåede tomater, friske krydderurter og krydderier samt 3-4 dl. koldt vand, læg de grillede aubergineskiver ovenpå. Lad det koge let ind. Imens forberedes de øvrige ingredienser.
  3.  Kog de grønne linser i ca. 15 minutter i saltet vand der lige dækker.  
  4. Tilsæt linser, citronsaft samt frisk spinat (gem en håndfuld spinat til senere), lad de småsimre i yderligere 15 minutter.  Brug simretiden på at forberede div. toppings.
  5. Skær tynde skiver af rødløg, pluk friske krydderurter og skær cherrytomater i små kvarte både. 
  6. Få minutter inden servering tilsættes en håndfuld spinat, cherrytomater, små klumper mozzarellaost, tynde skiver rødløg, krydderurter og cremefraiche 
  7. Server til parmesan -eller hvidløgflutes.  
Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat
Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat
Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat
Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinatVegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat

Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat Vegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinatVegetarret med grillede aubergineskiver, linser og frisk spinat
Se flere billeder af retten online på Nordjyske.

Prøv også denne skønne vegetarret 

Squashfrikadeller og fyldte aubergineruller

 Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.