Fyldte peberfrugter med kylling, æg og stegte ris
Fyldte peberfrugter kan varieres i det uendelige, både vegetarisk og med forskelligt kødfyld og gerne toppet med lidt revet ost. Bruger du de almindelige små peberfrugter, er det oplagt som tilbehør til kød eller salat, men bruger du de store flotte Lamuyo peberfrugter som i opskriften her, spiller de fyldte peberfrugter klart hovedrollen i enhver ret.
De spanske kæmpe pebre køber jeg i Føtex, der ofte har dem i en pakke med 2 stk. til bare 20 kroner. Jeg halverer pebrene og fylder de fire halve med forskelligt fyld, ofte med nogle rester, eksempelvis fra noget hakket fars, Chili con carne eller Indisk dahl, men de er også suveræne blot med grøntsags -og æggefyld. Fyldte peberfrugter er også geniale i madpakken, da en enkelt er tilpas som frokostmåltid.
Fyldte peberfrugter med kylling, æg og stegte ris
Dette skal du bruge
- 2 stk. kæmpe pebre, lamuyo
- ca. 250-300 gram kyllingeinderfilet
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 snackpeberfrugt, gerne gul eller orange
- 3-4 æg
- 2 spsk. cremefraiche 9 %
- Friske krydderurter f.eks. timian, mynte, koriander, persille.
- 2 dl. ris eller 1 kogepose
- Olivenolie
- 1 dl. revet parmesanost
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog risene i saltet vand og skyld dem efterfølgende i koldt vand. Imens forbereder du de øvrige ingredienser. Hak og snit løg, hvidløg og snackpeber, skær de store pebre i halve og fjern kernehuset.
- Skær kyllingefilet i mindre stykker og svits dem på en pande med olivenolie, krydr med krtdderurter, salt og peber. Sæt til side i en skål.
- Svits ris, løg og hvidløg i en pande med olie og tilsæt små stykker snackpeber, samt saften af en ½ citron. Krydr tilsvarende med krydderurter, tilsæt da de små stykker kylling, lad det småsimre et par minutter til væsken er dampet af.
- Pisk æg i en skål sammen med cremefraiche, revet parmesan og salt og peber.
- Placer de 4 halve peberfrugter på en bageplade og fyld dem blandingen med kylling og stegte ris, fordel æggemassen ligeligt i de fyldte peberfrugter og top med lidt revet parmesanost og evt. lidt friske krydderurter.
- Bag de fyldte peberfrugter i 30-40 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Stik evt. en kødnål i midten for at se om de er færdigbagte. De er færdige, når æggemassen er fast og ikke klæber ved nålen. Serveres til en grøn blandet salat, tomatsalat med avokado el. det du har mest lyst til.
Rigtig go´appetit!