Blog posts

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

Velkommen i mit køkken, Vin & drinks

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

Jeg har lavet en virkelig frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær. Der er også vanilje, rørsukker og citronsaft i og det smager vidunderligt med danskvand og lidt mynteblade. I weekenden var vi til grillfest i min mors kolonihave. Vi havde teltet med og kunne derfor overnatte, det var vældig hyggeligt. Næste morgen fik jeg en masse lækre råvarer med mig hjem. Min mor fyldte en masse bakker med herlige smagfulde grøntsager. Jeg fik også skønne krydderurter, bær og frugt. Jeg fik derfor en afsindig stor lyst til, at lave en omgang hjemmelavet saft. Det blev altså til en frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær. Vi er vilde med den flotte pinke saft og jeg fik 2 gode flasker af denne portion. Jeg har taget lidt billeder af de mange herligheder fra mormors kolonihavehus – jeg elsker det, ser det ikke bare lækkert ud ?Kolonihave rov1 Kolonihave rov Kolonihave rov2

Hjemmelavet saft

Denne rabarbersaft med stikkelsbær har både syre og sødme, og den har den mest fantastiske smukke pink farve! Det er den perfekte sommerdrink og der er mange anvendelsesmuligheder, opskriften er min egen – du får den lige her.

Se også denne opskrift på hyldeblomstsaft.

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

  •  600 gram rabarber
  • 150 gram røde stikkelsbær
  • 2,5 dl. rørsukker
  • En ½ vaniljestang
  • Saften fra 1 citron
  • 1,5 liter vand

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

Sådan gør du

Skær dine rabarber i små stykker og kom i en gryde med vand, sammen med de røde stikkelsbær og en halv vaniljestang. Kornene fra vaniljestangen fjernes og blandes med lidt af det rørsukker du skal bruge til saften.
Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær
Kog det hele i ca. 20 minutter. Læg et visekestykke i en si og placer den ovenpå en anden gryde. Hæld al indhold over i sien og mas bær og rababerstykker så al saft presses ud.
Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær
Tilsæt vaniljesukker og rørsukker, saften fra 1 citron og rør til alt sukker er smeltet. Smag til med citron og sukker til den rette syre og sødme er som du bedst kan lide den. Stil saften til afkøling og hæld bagefter på flasker og sæt på køl
Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær
Hæld saften i fine glas og kom godt med isterninger ved. Saften blandes 1/1 og gerne med danskvand. Pynt evt. med mynteblade og en skive lime.
Ønsker du en lidt mere festlig drink, så bland din saft med Prosecco, gin eller vodka – jeg er sikker på det bliver en skøn sommerdrink.

IMG_3878 (1) Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær

Frisk og lækker rabarbersaft med stikkelsbær værsgo – skål 🙂

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.