Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager
I dag har jeg lavet nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager – det er min egen opskrift og de blev rasende gode! Derfor skal opskriften på bloggen, så ligger den her nemlig til næste gang jeg skal lave en portion, og forhåbentlig kan den være til glæde for mange andre. Vi plejer at vælge den dovne løsning og bare købe de færdiglavede tortillas fra Santa Maria eller tilsvarende produkt. Men nu skal jeg helt sikkert selv lave dem fremover. Det er meget nemmere end man tror og det tager ikke mere end 10 minutter at lave sådan en omgang. Næste gang vil jeg prøve med majsmel og italiensk fuldkornsmel, det tror jeg nemlig også kan give et rigtig fint resultat. Denne portion giver 8-10 madpandekager, hvilket var mere end rigeligt til os fire. Der er endda rester til frokost imorgen til de heldigste 🙂
Dette skal du bruge

Ingredienser
- 100 gram hvedemel
- 50 gram italiensk fuldkornshvedemel
- En ½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. salt
- Et lille drys knust spidskommen
- Lidt peber
- 3 æg
- 3 dl. mælk
- 35 gram olivenolie
Sådan gør du
Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt mælk, æg og olie. Brug et piskeris for at få det pisket godt sammen til en homogen pandekagemasse.
Brug en pande der egner sig til pandekagebagning og tilsæt et par dråber olivenolie på den varme pande. Steg madpandekagerne i få minutter på hver side og placer den færdige pandekage på en tallerken. De nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager kan med fordel, bages i flere timer inden de skal bruges.
Fyld
Fyldet kan du variere som du vil. De er gode med oksekød, kylling, kebab, falafler, svinefilet, vegetarisk version med bønner og grøntsager eller med strimler af skært og krydret kød – der er uendelige muligheder, så fyld dem med det, du bedst kan lide. Til disse madpandekager fik vi krydret og flået (pulled) kylling fra inderfilet, løg, tomater, peberfrugter og salsa, og så en sprød salat og guacamole som tilbehør. Det var virkelig lækkert.
De fyldte madpandekager lukkes og rulles og placeres i et ildfast fad. Giv rullerne lidt salsa og revet cheddar og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Rigtig go´appetit!

Katrine
17. august 2016 at 17:55Uhm, de ser virkelige lækre ud 😀
Anne Sofie
18. august 2016 at 13:20Tak Katrine, de var super gode og virkelig nemme at lave 🙂