Blog posts

Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

Velkommen i mit køkken

Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

I dag har jeg lavet nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager – det er min egen opskrift og de blev rasende gode! Derfor skal opskriften på bloggen, så ligger den her nemlig til næste gang jeg skal lave en portion, og forhåbentlig kan den være til glæde for mange andre. Vi plejer at vælge den dovne løsning og bare købe de færdiglavede tortillas fra Santa Maria eller tilsvarende produkt. Men nu skal jeg helt sikkert selv lave dem fremover. Det er meget nemmere end man tror og det tager ikke mere end 10 minutter at lave sådan en omgang. Næste gang vil jeg prøve med majsmel og italiensk fuldkornsmel, det tror jeg nemlig også kan give et rigtig fint resultat. Denne portion giver 8-10 madpandekager, hvilket var mere end rigeligt til os fire. Der er endda rester til frokost imorgen til de heldigste 🙂

Dette skal du bruge
IMG_3936

Ingredienser

  • 100 gram hvedemel
  • 50 gram italiensk fuldkornshvedemel
  • En ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. salt
  • Et lille drys knust spidskommen
  • Lidt peber
  • 3 æg
  • 3 dl. mælk
  • 35 gram olivenolie

Sådan gør du

Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt mælk, æg og olie. Brug et piskeris for at få det pisket godt sammen til en homogen pandekagemasse. Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekagerNemme og super lækre hjemmelavede madpandekager
Brug en pande der egner sig til pandekagebagning og tilsæt et par dråber olivenolie på den varme pande. Steg madpandekagerne i få minutter på hver side og placer den færdige pandekage på en tallerken. De nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager kan med fordel, bages i flere timer inden de skal bruges.Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

Fyld

Fyldet kan du variere som du lyster. De er gode med oksekød, kylling, kebab, svinefilet, vegetarisk version med bønner og grøntsager eller med strimler af skært og krydret kød – der er uanede muligheder, så fyld dem med det, du bedst kan lide. Til disse madpandekager fik vi krydret og flået (pulled) kylling fra inderfilet, løg, tomater, peberfrugter og salsa, og så en sprød salat og guacemole som tilbehør. Det var virkelig lækkert.

De fyldte madpandekager lukkes og rulles og placeres i et ildfast fad. Giv rullerne lidt salsa og revet cheddar og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager Nemme og super lækre hjemmelavede madpandekager

Jeg lover dig, de var rasende gode!

Go´appetit!

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

4 Comments

  1. Katrine
    august 17, 2016 at 5:55 pm
    Reply

    Uhm, de ser virkelige lækre ud 😀

    • Anne Sofie
      august 18, 2016 at 1:20 pm

      Tak Katrine, de var super gode og virkelig nemme at lave 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *