Blog posts

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Velkommen i mit køkken, Vin, Vin & drinks

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Jeg har lavet en rigtig frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft, prosecco og en skive citron. Denne kombination var en tilfældig opdagelse, for meningen var egentlig at jeg ville fortynde min nybryggede hyldeblomstsaft med hvidvin og danskvand, men de vin vi havde liggende var lidt for gode til bare at mixe drinks med. Heldigvis havde jeg lidt prosecco sputmante brut tilbage fra weekenden, hvor jeg nød en lækker Aperol Spritz – det var et helt perfekt match.

Hyldeblomstsaft

I fredags var jeg ude at besøge min søde veninde, vi nød det skønne vejr i haven og hun serverede en super lækker hjemmelavet hyldeblomstchampagne til mig – det gav mig inspiration og lyst til at eksperimentere lidt med de herlige blomster, og jeg fik en god portion hyldeblomstskærme med mig hjem som jeg straks fik lavet en god portion hyldeblomstsaft af. Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaftFrisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Jeg sjussede mig frem til denne opskrift og mængde

 • 1,2 liter vand
 • 1 dl. brun farin
 • 1 dl. rørsukker
 • 2 økologiske citroner
 • 1 økologisk lime
 • 130 gram afstilkede hyldeblomster (klippede stilkerne af med en saks)

Til min hyldeblomstsaft har jeg brugt mindre sukker end normalt – jeg bryder mig ikke om søde drikke. Jeg elsker de friske, syrlige og gerne lidt bitre drinks. Denne saft er hverken sur eller bitter, men den er frisk og ikke hvinende sød – helt perfekt både som saftevand, drinks, varm hyldeblomstsaft eller saft med danskvand. Portionen lod jeg trække i et stort sylteglas i køleskabet i 5 dage, og det blev til 2 gode flasker saft. Saften skal fortyndes med vand efter smag.  Jeg har også fået lyst til at lave is af den friske saft og naturligvis flere lækre sommerdrinks. Her får du dog først mit bud på en frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft.

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Til denne forfriskende drink skal du bruge

 • 3 dele prosecco brut, italiensk boblevin eller halvtør Cava
 • 2 dele hyldeblomstsaft
 • En masse isterninger gerne frosset med hyldeblomster, citronskiver eller mynte
 • En skive citron
 • evt. et par friske hyldeblomster

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft

Frisk og lækker sommerdrink med hyldeblomstsaft – værsgo´:)

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.