Blog posts

Cremet pasta med chorizo og spinat

Cremet pasta med chorizo og spinat

Hverdagsmad

Cremet pasta med chorizo og spinat

En lynhurtig og lækker hverdagsret med smæk på smag og farver er denne dejlige cremet pasta med chorizo og spinat. Det er sådan en allround god ikke sæsonsbestemt hverdagsret, der smager fantastisk på alle tider af året. Vi spiser mest pasta om sommeren, det passer meget fint med at appetitten falder betydeligt, så snart varmegraderne stiger – her ender vi ofte med en nem pastaret.   

Hjemmelavet pasta

At lave din egen hjemmelavede pasta er klart at foretrække, smagen kan ganske enkelt ikke måles, med det du køber. Når først du har lavet pasta et par gange, er det virkelig nemt. Find min opskrift på hjemmelavet pasta her. Orker du ikke at gå i gang med et pastaprojekt, kan du sagtens bruge den friske pasta fra supermarkedet, men køb en variant med æg medmindre du har allergi. 

Denne skønne hverdagsret er ret billig i indkøb, og er derfor meget SU-venlig. Alligevel vil jeg gerne opfordre dig til at købe nogle råvarer af god kvalitet, prioriter kvaliteten. Spar hellere på mængden af chorizo og bacon, kvantitet fremfor kvalitet er aldrig at foretrække, når det kommer til mad. Laver du din egen pasta koster dette måltid til 4 personer i omegnen af 65-70 kroner, og det giver immervæk en så stor portion, at der er rester nok til madpakkerne dagen efter. Nem og hurtig pastaret Hjemmelavet pasta Cremet pasta med chorizo og spinat Cremet pasta med chorizo og spinat Cremet pasta med chorizo og spinat

Elsker du hjemmelavede ravioli så ta´et kig på mine opskrifter her

Cremet pasta med chorizo og spinat

Ret Aftensmad
Køkken Italian
Keyword Pasta
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 500 gram frisk pasta, meget gerne hjemmelavet
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk usprøjtet citron saft og skal
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 gram god fast chorizopølse ikke den i skiver
  • 3 skiver god bacon
  • 250 gram friske spinatblade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2-3 stk store salvieblade frisk
  • 50 gram grana
  • 1 tsk salt og peber

Sådan gør du

  • Snit løg og hvidløg fint og skær bacon og chorizopølse i mindre stykker. Svits det hele sammen med hakket salvieblade i en venlig portion olivenolie på en varm stegepande eller sauterpande.
  • Kog pastaen tæt på al dente i et par minutter i saltet vand. hæld vandet fra pastaen og gem en sjat af vandet til panden. Kom det på panden og lad det koge lidt ind sammen med chorizo, løg og bacon.
  • Hæld den friske hjemmelavede pasta på panden sammen med citronsaft og fløde, lad det koge op og vend et par gange. Tilsæt de friske spinatblade, revet citronskal og riv osten ud over panden. Vend et par gange og drys med hakket basilikum, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Pynt med lidt revet grana, olivenolie og friske krydderurter.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.