Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse
I søndags brugte Salomon og jeg det meste af dagen på at fremtrylle en vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse. Bageprojekter er altid en fin måde at få lidt gode timer sammen med min ældste søn, der alle dage har elsket alt kage. De seneste år har han fået større interesse i at være med i bageprocessen, hvilket jeg nyder i fulde drag.
Opskriften på denne hindbærdrøm af en dessertkage er sammensat med inspiration fra en god håndfuld opskrifter af smukke kager på Pinterest – Salomon fik frit slag og diskede op med nogle svært fancy bryllupskage lignende mesterværker. Det kan være overvældende at dykke ned i disse kageopslagstavler. Det er imponerende og fascinerende, hvilke kunstværker nogle mennesker kan lave med kager. Dog måtte vi begrænse vores kunstneriske frihed og landede med dette fine kompromis.
Inspiration og ideer
Vores hindbærdrøm blev rigtig god med intens hindbær- og chokoladesmag fra en browniebund lavet på chokolade med et kakaoindhold på 72% og en venlig håndfuld valnødder, der tilfører kagen et behageligt knas. Vi har allerede planlagt, hvordan vi vil opgradere og forfine opskriften næste gang med et lag pistacie -og vaniljecreme i midten. Vi er overbeviste om, at pistacien vil passe super godt i selskabet med browniebund og hindbærmousse.
Der skal ikke gå mange uger, før vi atter er i gang med flere bageprojekter – det har vi givet hinanden håndslag på til aften. Jeg håber, at du kan bruge vores opskrift med succes. Husk at købe konditorplast for at opnå det pæneste resultat, det kan købes i Føtex, Salling og de fleste isenkræmmerbutikker. Hindbærdrømkagen er velegnet på ethvert kaffe og kagebord eller som dessert til en gæstemiddag.
Prøv også min yndlings kage dessert Tiramisu
Vidunderlig dessertkage med brownie og hindbærmousse
Ingredienser
- Brownie bund
- 1 stk springform, 18 cm
- 1 stk bagepapir
- 100 gram mørk chokolade 72%
- 1 tsk. vaniljepulver til browniebunden
- 125 gram smør
- 200 gram sukker
- 2 stk æg
- 90 gram hvedemel
- ½ tsk flagesalt
- 30 gram valnøddekerner
- Hindbærmousse
- 25 gram flormelis
- 100 gram sukker
- 1 stang vanilje
- 1 stk citron
- 250 gram frosne hindbær
- Pynt jordbær, blåbær, hindbær, mynteblade, krymmel
- 2,5 dl piskefløde
- 1 stk æggehvide
- 4 blade husblas
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 175 grader. Beklæd en springform med bagepapir og smør papiret med lidt smør i bunden og på siderne.
- Hak chokolade og valnødder, vej sukker, mel og smør af og stil til side. Smelt chokolade og smør i en kasserolle, brug et piskeris.
- Tilsæt sukker og pisk æggene et ad gangen, pisk det godt sammen. Tilsæt vaniljepulver og lidt flagesalt i melet og vend valnøddekernerne i med en dejskraber.
- Hæld browniedejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Stil den til afkøling på en bagerist. Imens kan du forberede hindbærmoussen.
- Hindbærmousse: Læg husblas i koldt vand i ca. 15 minutter inden du skal bruge det.
- Kom frosne hindbær, citronsaft og sukker i en kasserolle og kog det op til al sukker er smeltet.
- Klem vandet ud af husblassen og smelt det sammen med hindbærmassen. Når husblassen er smeltet hældes hindbærmassen i en foodprocessor eller blender og pureres.
- Sigt hindbærmassen over i en anden skål igennem en finmasket si, så alle korn frasorteres. Stil til side.
- Pisk flormelis og æggehvide til en marengs og vend den forsigtigt i hindbærmassen med en dejskraber. Pisk fløden og tilsæt vaniljekorn. Vend da flødeskum med hindbærmassen.
- Kom browniebunden tilbage i springformen, læg evt. et lille lag bagepapir i bunden. Kom konditorplast hele vejen langs kanten og hæld hindbærmoussen ovenpå browniekagebunden. Gør overfladen glat og jævn med dejskraber. Forsigtigt pakkes kagen ind i madfolie og stilles på køl i minimum 8 timer og gerne til dagen efter.
- Pynt dessertkagen med friske bær og mynteblade. Fjern plast og form og sæt kagen på et flot kagefad eller lignende. Ta´kagen ud af køleskabet ca. 15 minutter inden servering.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Carina
1. april 2019 at 18:15Årh den ser MEGA mums ud!!
Louise Skov-Nielsen
3. april 2019 at 16:46Den ser meget lækker ud. Jeg undrede mig bare over din mousse. Skal der ikke godt nok fløde i, eller?
Anne Sofie
3. april 2019 at 16:53Ja det skal der skam, hvorfor undrer du dig over det? Fløde er ofte at finde i alskens mousse og fromager – citron og chokolade osv. 🙂
Anne Sofie
4. april 2019 at 05:26Åh nej nu forstår jeg – jeg har glemt at skrive fløde på ingredienslisten! Sorry, det retter jeg lige med det samme 🙂
Charlotte
29. december 2020 at 09:05Hej du skriver øverst at du næste gang ville forfine den med et lag pistage og vaniljecrem, hvordan ville du gøre det og kan man servere is til og hvis ja hvilken slags vil passe bedst til? For så er min nytårsdessert måske hjemme.
Anne Sofie
29. december 2020 at 09:27Hej Louise.
Jeg ville riste lidt pistacienødder let af på en pande, hakke dem fint og blande dem i en vaniljecreme, som smøres på browniebunden inden moussen kommer på – det tror jeg, ville være ret lækkert.
Rigtig god fornøjelse med det, min søn og jeg overvejer selv at lave den til nytår i denne forbedrede udgave 🙂
De bedste hilsner
Anne sofie
Pernille
15. august 2019 at 13:17Den ser lækker ud.
Der er noget jeg ikke lige forstår, i den bund opskrift skriver du at der skal vaniljepulver i men det står ikke under ingredienser medmindre du mener den vaniljestang som står under moussen??
Anne Sofie
15. august 2019 at 14:35Hej Pernille, nej det er da mig, der har glemt at skrive 1. tsk. vaniljepulver til browniedejen 🙂 Det er hermed rettet til, tak for hjælpen 🙂
Pernille
15. august 2019 at 23:08Hehe det kan smutte. Har lavet 2 af dem idag, troede faktisk du havde skrevet forkert og der skulle stå melen skulle i for der står heller ikke lige hvornår den skal i? håber de bliver gode nok uden vanilje pulver hehe?
Victoria
26. marts 2020 at 08:54Hej, Der står at der skal 90 g hvedemel i brownie bunden, men der står ikke hvornår?
Anne Sofie
26. marts 2020 at 10:30Hej Victoria, åh jamen melet skal i sammen med vaniljen 🙂 Det må jeg lige få flettet ind i beskrivelsen 🙂
God fornøjelse med kagen.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Pia
23. januar 2021 at 10:24Hejsa.
Ser virkelig lækker ud😋😋 men hvornår skal melet i dejen?? Det er ikke nævnt i fremgangsmåden.
Vh pia
Anne Sofie
23. januar 2021 at 10:47Hej Pia, tak for det, ja den er virkelig lækker.
Jeg har netop redigeret opskriften, så tak for den info 🙂 Melet skal i sammen med vaniljesukkeret og salt.
God fornøjelse og rigtig go’ weekend 🙂
Anna Lenander Thybo
4. februar 2021 at 21:26Hej – Kan man lægge kagen i fryseren i 4 timer istedet for køleskabet i 8 timer?
Kommer nemlig i lidt tidspres, der hvor den skal laves.
Anne Sofie
4. februar 2021 at 21:37Prøv det, det tænker jeg ikke, ødelægger noget 🙂 God fornøjelse!
De bedste hilsner
Anne sofie
Lone Plambech
5. februar 2021 at 13:14Hej hvor længe Ka kagen holde sig. Tænkte at lave den fredag, men skal først bruge den søndag
Anne Sofie
5. februar 2021 at 13:18Hej Lone.
Browniebunden kan du sagtens lave fredag, men jeg ville vente med moussen til lørdag, da det let kan skille, når det står så længe. 🙂
Janni Stougaard Lassen
21. juli 2021 at 21:42Tror du den færdige kage kan fryses ned ??
Anne Sofie
22. juli 2021 at 10:37Hejsa.
Tænker du på browniebunden? Den kan sagtens fryses, men jeg tror ikke det blir en succes at fryse moussen. Hvis du ikke kan spise resten, kan du med stor fordel bruge kageresterne i romkugler, se min opskrift på små romkugler 🙂
De bedste hilsner
Anne Sofie
Inger Kold
22. august 2021 at 16:46Mine springforme er 25 cm. hvor meget tror du jeg skal gange opskriften op med? skal lave til 45 personer til på søndag den 29/8.
Anne Sofie
22. august 2021 at 17:14Kære Inger.
Uha den er jo lidt svær, da min springform er 18cm. Mon ikke det er en 3-4 gange ?
Held og lykke med det! Sikke et arbejde 🙂 Sørg for at have køleskabsplads nok 🙂
De bedste hilsner
Anne Sofie
Julie
10. april 2024 at 18:43Kan kagen laves i ovnens store bradepande? Så den kan skæres i små firkanter og indgå i en kagebuffet til dessert til fest?
Anne Sofie
10. april 2024 at 19:31Hej Julie.
Det burde du kunne ja, men du skal nok beregne dobbelt mængde til en bradepande, sådan ca. 🙂