Syltede rødbeder
Hvem elsker ikke syltede rødbeder, det er da noget nær en af de mest grundlæggende syltevarer vi bruger som surt tilbehør til samtlige mormorretter. De smager godt og har en skøn konsistens. En syltet rødbede pifter de fleste retter op, og er ikke til at undvære ovenpå på en frikadelle eller leverpostejsmad.
Find mine opskrifter på tilbehør og syltevarer i opskriftindekset lige her
Syltede rødbeder
Lækre syrlige rødbeder - Perfekt som tilbehør til aftensmad eller på rugbrødsmaden
Antal 8 Personer
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 5 dl. lagereddike
- 1 dl hvidvinseddike
- 5,5 dl. sukker
- 1 spsk. syltekrydderier Laurbærblade, peberkorn, sennepsfrø.
Sådan gør du
- Rødbederne koges med salt i ca. 30 – 40 min. afhængig af størrelse – stik i dem for at vurdere om de er færdige. De skal ikke være ligeså bløde som kartofler, en mellemting mellem al dente gulerødder og kogte kartofler. Hvis du koger rødbeder for længe bliver de underligt trævlede og stikkende og kan ikke bruges til syltning, så vær OBS.
- Når rødbederne har den rette konsistens overhældes de med rindende koldt vand, gerne længe – så “færdigmodnes” rødbederne nemlig.
- Skær de afkølede rødbeder i skiver elle brug dit rivejern - det sviner lidt, men går hurtigt. Brug evt. handsker.
- Hæld ingredienserne i en gryde og giv det et opkog til sukkeret er smeltet. Afkøles.
- Lage og rødbeder fyldes i skoldede og glas omrystet i lidt atamon. Sæt på køl.
