Blog posts

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Syltede rødbeder

Hvem elsker ikke syltede rødbeder, det er da noget nær en af de mest grundlæggende syltevarer vi bruger som surt tilbehør til samtlige mormorretter. De smager godt og har en skøn konsistens. En syltet rødbede pifter de fleste retter op, og er ikke til at undvære ovenpå på en frikadelle eller leverpostejsmad. 

Find mine opskrifter på tilbehør og syltevarer i opskriftindekset lige her

Syltede rødbeder Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Lækre syrlige rødbeder - Perfekt som tilbehør til aftensmad eller på rugbrødsmaden
Ret Tilbehør
Køkken Tilbehør
Keyword Rødbeder, Surt, Syltevarer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8 Personer

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 5 dl. lagereddike
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 5,5 dl. sukker
  • 1 spsk. syltekrydderier Laurbærblade, peberkorn, sennepsfrø.

Sådan gør du

  • Rødbederne koges med salt i ca. 30 – 40 min. afhængig af størrelse – stik i dem for at vurdere om de er færdige. De skal ikke være ligeså bløde som kartofler, en mellemting mellem al dente gulerødder og kogte kartofler. Hvis du koger rødbeder for længe bliver de underligt trævlede og stikkende og kan ikke bruges til syltning, så vær OBS.
  • Når rødbederne har den rette konsistens overhældes de med rindende koldt vand, gerne længe – så “færdigmodnes” rødbederne nemlig.
  • Skær de afkølede rødbeder i skiver elle brug dit rivejern - det sviner lidt, men går hurtigt. Brug evt. handsker.
  • Hæld ingredienserne i en gryde og giv det et opkog til sukkeret er smeltet. Afkøles.
  • Lage og rødbeder fyldes i skoldede og glas omrystet i lidt atamon. Sæt på køl.
”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.