Balsamico syltede skalotteløg
Disse balsamico syltede skalotteløg er utrolig lækre og velegnede som tilbehør til ethvert godt tapas -og ostebord, eller til simreretter og salater.
Jeg elsker syrlige løg i alle afskygninger, men italienske borettaneløg kan jeg få den største craving efter. Derfor har jeg udtænkt denne opskrift, der nærmer sig de gode løg ret godt. De er også vildt gode til pastaretter og gryderetter – de pimper enhver ret op.
Find mine øvrige opskrifter på syltevarer i mit opskriftindeks under tilbehør lige her
Balsamico syltede skalotteløg
Balsamico syltede skalotteløg
De lækre sure løg er perfekte til tapas, salater, i simreretter eller som tilbehør til aftensmaden.
Antal 6 personer
Ingredienser
- 20 stk. skalotteløg
- 2½ dl. balsamicoeddike Vælg den gode
- ½ dl. lagereddike eller rødvinseddike
- ½ dl. vand
- 1 dl. sukker
- 2 fed hvidløg
- 1 lille frisk chili styrke 4
- 2 både citron
- 1 spsk. syltekrydderier
- 5 blade frisk basilikum
- 1 apak. atamon
Sådan gør du
- Pil de små løg og skær enderne af.
- Kom løgene i en gryde med vand og giv dem et let opkog i ca. 3-5 min. afhængig af størrelsen.
- Hæld ingredienserne med eddike i en gryde, kog op i ca. 10 min.
- Hæld løgene i gryden med eddikelagen, giv det hele et kort opkog.
- Hæld på skoldede glas og tilsæt en lille sjat atamon
- De færdige løg stilles på køl og spises efter ca. 1 uges tid. De bliver mere syrlige med tiden.