Syltede agurker
Det er ikke til at undvære syltede agurker i sin husholdning – de er en elementær del af syltevarer øverst i mit køleskab. Jeg er generelt lidt en sucker for syltevarer, og spiser det til nærmest alt. Særligt til de klassiske mormorretter hører sig syltede agurker som surt tilbehør.
Find mine opskrifter på tilbehør og syltevarer i mit opskriftindeks lige her
Syltede agurker
Sprøde og lækre syrlige agurker. De er gode på rugbrødsmaden, hotdogs og som surt tilbehør til aftensmaden .
Antal 8 Personer
Ingredienser
- 6 dl. lagereddike
- 5.5 dl. sukker
- 10 hele peberkorn
- 1 tsk. Sennepsfrø
- 3 stk. Laurbærblade
- 2 stk enebær
- 2 store agurker
- 5 små tørrede chili piri piri
Sådan gør du
- Agurkerne skæres eller rives til skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle,
- Hældes eddike, sukker og krydderier i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet.
- Afkøl lagen til stuetemperatur.
- Fyld agurkeskiverne i skoldede glas rystet i atamon. Hæld lagen ved til det dækker agurkerne. Sæt på køl.
Noter
Ønsker du en sødere lage, tilføj da ½ dl ekstra sukker. Ønsker du lidt spicy agurker, tilsæt da et par tørrede små chili i lagen.