Sunde og super lækre squashmuffins
Herhjemme elsker vi squash og særligt disse sunde og super lækre squashmuffins. De har altid været i høj kurs hos ungerne og de har været med i madpakkerne siden ungerne startede i børnehave. Jeg har flere gange måtte aflevere min opskrift til pædagoger og andre forældre til børn der havde smagt de sunde squashmuffins. Nu har jeg altså bagt dem igen og så er det jo helt oplagt at dele opskriften her.
Squashmuffins er perfekte som tilbehør til suppe, de er gode i madpakken og til den lille sult om eftermiddagen. De smager bragende godt og så er de tilmed sunde. Min ældste søn holder så meget af de squahmuffins, at han stolt delte ud af dem til sin klasse en dag sidste år. Opskriften har jeg forfinet i årenes løb og de er også gode med små stykker sprødstegt bacon, chorizopølse eller små klumper mozzarellaost. Du kan også komme lidt soltørrede tomater og oliven i din squashmuffinsdej. Fordel dejen fladt på en bageplade, drys med lidt flagesalt, oregano og rosmarin og bag i ovnen – så har du et rigtig lækkert brød til tapas og lign.
I weekenden var vi til råvaremarked i Hjallerup med et vennepar, hvor vi købte nogle flotte store squash med den helt rigtige squashstørrelse. Sådan så en squash altså ud da jeg var barn – dengang dyrkede min mor dem i urtehaven og af sådan en squash kunne hun let få bagt op mod 50 stk. squashfrikadeller. Uhh de var gode! Jeg kan varmt anbefale dig at besøge det hyggelige råvaremarked, her får man virkelig meget for pengene.
Sunde og super lækre squashmuffins
- 1 stor squash, ca. 600 gram
- 2 fed hvidløg, revet
- 4-5 æg
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. rørsukker
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl. ølands fuldkornshvede eller grahamsmel
- 1 dl. hvedemel
- Skallen af 1 økologisk citron
- 1 håndfuld frisk timian
- Lidt oregano
- Salt og peber
Riv og vrid din squash. Jeg bruger et viskestykke til at få væsken presset ud. Bland alle ingredienserne sammen til en homogen masse og hæld i smurte muffinsforme. Drys med parmesanost og pynt evt. toppen med en skive tomat, squash eller oliven og bag de sunde og lækre squshmuffins i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Server dem til en lækker kartoffelsuppe eller brug dem i madpakkerne.
Rigtig go´appetit!
5 Comments