Sprøde og møre andebryster, syrlige løg and all that jazz
Sprøde og møre andebryster, syrlige løg and all that jazz – en ret med masser af saft og smag. På en helt almindelig onsdag fik vi denne herlige middag. Vi elsker and og især de gode bryster, som har mange variations og anvendelsesmuligheder. Det er lækkert som en helt klassisk ret, ligesom det er perfekt at pimpe det i den asiatiske retning. Er man til den enkle og nordiske stil, er andebryst også helt oplagt og nemt at sammensætte med tilbehør. En lækker salat, friske vietnamesiske forårsruller eller en skøn sandwich er også super taknemmeligt, når det kommer til andebryst. Det vigtigste er, at du ikke gennemsteger dit andebryst, så det bliver gråt og trist. Det skal være saftigt og rosa, så er konsistens og mørhed bedst.
Få inspiration til en hot thaisuppe med andebryst lige her
Til disse andebryster serverede jeg blomkål-selleri pure, syrlige karameliserede skalotteløg, aspargeskartofler, sprøde grøntsager og andesauce.
Sprødt og mørt andebryst
Dette skal du bruge
- 2 stk. andebryst
- Et halvt blomkål
- Et stykke selleri ca. et kvart hoved
- Asparges kartofler
- 12-14 skalotteløg
- 1 porrer
- 2 fed hvidløg
- Smør
- Gulerødder
- Broccoli
- 1 syrligt æble
- Citronsaft, se evt. billede med flaske
- Sherryvineddike
- Lagereddike
- Sukker
- Laurbærblade
- ca. 2 dl. rødvin
- Frisk timian
- Smør
- Salt og peber
Andebryster og andesauce
Rids andebrysterne i tern og krydr med flagesalt og peber. Fjern hinder og overskydende fedt og skind og smid dette i en kasserolle med lidt rødvin og krydderier. Lad det koge godt ind og tilsæt senere eddikelagen fra skalotteløgene. Steg andebrysterne på en grillpande med skindsiden først. Steg på begge i sider til du opnår en flot gylden og sprød skindside. Læg brysterne i et ildfast fad og sæt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. De må gerne stå og hvile i ca. 10 minutter. Hæld al overskydende saft fra brysterne over i kasserollen med andesauce og lad det simre. Smag til med surt og sødt og rund af med en sjat fløde og en klat smør.
Blomkål-selleri pure
Kog blomkål og selleri med laurbærblade, porretop og hvidløg. Når grøntsagerne er møre, pureres de med en stavblender. TIlsæt smør og frisk timian. Smag til med salt og peber.
Syrlige karmaliserede løg
De pillede løg kommes i en pande med forskellige eddiker, gerne sherryvineddike, æblecidereddike og lagereddike. Kom lidt krydderurter ved og lad det hele simre i 20-30 minutter. Vend løgene indimellem og spæd gerne til hvis eddiken indkoger for meget. Si væsken fra i en kasserolle og gem det til andesaucen. Hæld lidt sukker i en kasserolle eller på en lille pande og smelt det ved lav varme. Vend de syrlige løg i den varme karamel og lad løgene stå og trække ved lav temperatur.
Sprøde grøntsager
Skær porrer, broccoli, gulerødder og æble i mindre stykker. Svits grøntsagerne ganske kort i olivenolie og tilsæt salt og peber, frisk timian og citronsaft. Grøntsagerne skal have masser af bid så vær varsom med stegetiden.
Anretning
Skær andebrysterne i tynde skiver og læg 5-6 skiver på blomkål-selleri pureen. Anret de øvrige ingredienser som du ønsker og nyd et godt glas rødvin til.
Sprøde og møre andebryster, syrlige løg and all that jazz – Rigtig go´appetit!
1 Comment