Blog posts

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Gæstemad, Hverdagsmad, Simreretter, Velkommen i mit køkken

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Til aften lavede jeg en rigtig lækker Søndagssimreret af oksegrydesteg. Jeg var heldig at finde en god oksegrydesteg med ben, i Føtex – endda til en flot pris. Jeg havde også 1 liter kraftig hønsefond i køleskabet, fra sidste uges produktion af høns i asparges. Det blev derfor en rigtig lækker kraftig og smagfuld gryderet, med det mest møre kød. Denne søndagssimret minder lidt om Osso Buko, så hvis du er vild med dette, er det bare om at give dig i kast med dette bud du får i nedenstående. Udover en fantastisk lækker søndagsmiddag, er det også en stor bonus at jeg nu, har en god fond til fryseren – med denne fond, fra både høns og okse, er der virkelig lagt op til verdens bedste hjemmelavede suppe – jeg glæder mig allerede!

I fredags var jeg til koncert med Van Morrison og i nat kom jeg hjem fra spillejob med bandet kl. 3.30.  Den har stået på musik nonstop og sammenlagt har jeg fået 3 timers søvn igennem hele weekenden – jeg er derfor allerede hoppet i seng og håber på en god nats søvn, så jeg kan få lavet de opgaver der ligger og venter.

Rigtig god søndag til dig og dine 😉

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Til min søndagssimreret af oksegrydesteg, serverede jeg en lækker kartoffelmos med frisk timian, persille og citronskal – alle var meget glade og mætte.

Til gryderetten og den fantastiske suppefond, har jeg brugt følgende ingredienser

 • 1,3 kg oksegrydesteg med ben
 • Olivenolie
 • 1 liter hjemmelavet hønsefond
 • 2 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 2 tomater
 • 4 gulerødder
 • Knoldselleri, ca. 75 gram
 • 1 liter vand
 • 1 alm. øl
 • ½ dl. fløde
 • 1 dåse hakkede tomater fra Mutti
 • 3 laurbærblade
 • 1 stilk frisk rosmarin
 • Frisk salvie, 4-5 blade
 • Persille
 • Frisk timian
 • Salt og peber

Fremgang fremstår af billederne som jeg i dag har været meget rundhåndet med. Jeg vil derfor kun give dig en kort forklaring.

Kødet fra oksegrydestegen tog jeg op af gryden, efter en simretid på 3 timer. Jeg pillede alt kødet fra og var meget omhyggelig med at skære alt blæverværk fra kødet – det kom så tilbage i suppegryden, for at koge videre til en endnu kraftigere fond, jeg skal bruge til en god omgang hjemmelavet suppe som denne ↓

Hjemmelavet oksekødssuppe

Det møre kød kom i en ny gryde med lidt over en ½ liter siet fond. Herefter dåsetomat og fløde – det simrede let mens jeg lavede kartoffelmosen. Saucen fik et par drys med den brune saucejævner fra maizena.

Søndagssimreret af oksegrydesteg Søndagssimreret af oksegrydesteg Søndagssimreret af oksegrydesteg

 

Søndagssimreret af oksegrydesteg

 

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Søndagssimreret af oksegrydesteg

Søndagssimreret af oksegrydesteg
Søndagssimreret af oksegrydesteg
Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.