Blog posts

Opskrift på vindruegelé med marsalavin

Opskrift på vindruegelé med marsalavin

Tilbehør

Opskrift på vindruegelé med marsalavin

Hermed en ganske simpel og nem opskrift på vindruegelé med marsalavin – perfekt til ostebordet eller som ekstra smagspift i gryderetter, saucer og til mormormad. Jeg har allerede testet og godkendt geléen til det hele, og det smager virkelig godt. Druerne er udelukkende kogt i marsalavin, hvilket giver en rigtig dejlig dyb og intens smag til din gelé – smager din brune sovs ikke af så meget, skal du bare smage den til med lidt vindruegelé i marsalavin.  

Drivhusglæde

For nogle år tilbage overtog min svigerfar vores gamle drivhus samt vinranke, og hvert år er han sød at komme med vindruer til mig. Foruden dem vi spiser friske, koger jeg saft, marmelader og gelé af druerne. I år kom svigerfar med to fyldte murerbaljer. Jeg kunne desværre ikke nå at forvalte alle druerne og forærede derfor naboen en halv spandfuld. Det er lidt sjovt, for vores gamle drivhus var oprindeligt naboens for mange år tilbage, men da han blev alene, kunne han ikke nå at spise al sin høst – han forærede derfor sin daværende nabo drivhuset. Vi havde fornøjelsen af drivhuset i 5-6 år inden det gik videre til svigerfar. Nu nyder vi, at han passer det og indimellem kigger forbi med friske forsyninger fra drivhuset. 

Udstyr til gelé 

Er du glad for at koge saft og sylte marmelader, vil jeg anbefale dig at købe et geléstativ. Jeg købte mit for et par år tilbage i Rema1000, til noget der ligner 40 kroner – det holder stadig efter flere hundrede liters saftproduktion. Jeg har flere gange overvejet at købe mig et større stativ som dette(←reklamelink), da jeg ofte koger store portioner.

Find min opskrift på vindruesaft her

Drivhusdruer Marsalavin og druer Opskrift på vindruegele med marsalavin Opskrift på vindruegele med marsalavin Opskrift på vindruegele med marsalavin

Opskrift på vindruegelé med marsalavin

Ingredienser

 • 700 gram vindruer blå/røde
 • 2-2½ dl. marsalavin
 • dl. sukker
 • tsk. rød melatin

Sådan gør du

 • Skyl druerne under koldt vand og fjern stilkene. Kom druerne i en gryde med marsalavin og lad det småsnurre i ca. 15 minutter til druerne sprækker.
 • Hæld væsken igennem en si over i en gryde. Varm op og tilsæt sukker. Lad det koge op og rør et par gange til sukkeret er smeltet. Skum evt. af et par gange. Hæld nu vindruesaften igennem et klæde eller rent og skoldet viskestykke.
 • Hæld nu saften tilbage i gryden og varm op, tilsæt nu rød eller gul melatin og rør et par gange med et piskeris. Hæld omgående saften på skoldede glas med låg. Stil på køl. Din gelé kan holde sig på køl i mindst 3 måneder.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

4 Comments

 1. Tina
  9. september 2019 at 6:54 PM
  Reply

  Det lyder godt nok spændende! Når vi engang får vindruer ud af vores drivhus (planterne er kun 1-2 år gamle, så de er ikke så store endnu), så kan det da være jeg skal prøve det! 🙂

 2. Pia
  9. september 2019 at 7:58 PM
  Reply

  Spændende – og lyder som en lækker lille sag at have i køkkenet. Jeg har desværre ikke drivhus, men kunne jo købe druerne 🙂

 3. Lene
  11. september 2019 at 1:52 PM
  Reply

  Det lyder helt fantastisk med vindruegele med marsala. Jeg tænker, det ville være helt uundværligt til julemaden:-)
  Kh Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.