Blog posts

Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Hverdagsmad

Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Seneste skud på stammen over ny-udviklede opskrifter er denne opskrift på lækker gryderet med bankekød, champignons, røget bacon, perleløg og urter perfekt til nye kartofler, mos eller ris. Her er der virkelig smæk på smagen, og retten adskiller sig fra andre gode simreretter ved at være færdig efter bare 1 times snurren. Vi spiste af retten to aftener i træk med en lille justering af tilbehøret, hvor første aften bød på aspargeskartofler og dagen efter nød vi retten med ris.  

Efterårsmad

Opskriften er udtænkt på årets anden efterårsdag, hvor vejret i den grad var slået over i rusk og slud – trangen til en varm og kraftig simreret meldte sig prompte. Da jeg faldt over et godt tilbud på flotte skiver bankekød af okseinderlår gik madhjernen fluks i gang med at sammensætte en smagfuld og hurtig simreret. Knoldselleri, løg, gulerødder, champignon og bacon samt friske krydderurter klæder hinanden virkelig godt, og er klassiske råvarer i mange simreretter. Smagsmæssigt en ret der går op i en højere enhed, når du forkæler gryden med tomatpure, fløde og møre stykker oksekød.  

Om kødet skæres i strimler, tern eller cirkler er op til dig, jeg bankede heller ikke kødet, da det skulle anvendes i en gryderet. Bankekød af okseinderlår bruges ofte til at lave den gode mormorklassisker benløse fugle og bankekød – er du vild med smagen i denne sauce, vil du elske denne gryderet. Smag gryderetten til med en lille teskefuld af denne skønne vindruegelé i marsalavin og få maksimalt ud af smagen. 

 

Opskrift på lækker gryderet med bankekød Opskrift på lækker gryderet med bankekød Opskrift på lækker gryderet med bankekød Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Opskrift på lækker gryderet med bankekød

Ret Aftensmad, gryderet, simreret
Køkken Dansk
Keyword bankekød, simre
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg bankekød/okseinderlår eller tilsvarende
  • 100 gram bacon
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 250 gram champignons
  • 4-5 stk. bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 2 dl. knoldselleri i tern
  • 2 spsk. tomatpure
  • ½ liter vand
  • 2 spsk. sherryvineddike/æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 stk. oksebouillon terning
  • 3 store laurbærblade
  • 3-4 stk. enebær
  • 1/4 piskefløde
  • 1 glas perleløg
  • salt og peber
  • evt. lidt brun saucejævner maizena

Sådan gør du

  • Skær kødet i mundrette stykker. Rens champignons, hak løg og hvidløg, gulerødder og knoldselleri - sørg i det hele taget for at klargøre samtlige grøntsager og krydderurter forinden.
  • Skær bacon i mindre stykker og rist dem sprøde på en pande. Stil til side til senere.
  • Svits løg og grøntsager sammen med tomatpure i en gryde med olivenolie, krydr med friske krydderurter. Hæld blandingen fra på en tallerken og brun nu kødet under høj varme. Tilsæt vand og hæld grøntsager og urter tilbage i gryden sammen med laurbærblade, enebær og et skvæt æblecidereddike.
  • Svits champignonerne hele på en pande i lidt smør, krydr med salt og peber. Hæld champignonerne over i gryden til kød og grøntsager, tilsæt en oksebouillonterning, lad det hele småsimre i ca. 1 time.
  • Tilsæt fløde og jævn evt. saucen med lidt brun maizena saucejævner. Smag til med salt og peber og lidt ribsgele eller vindruegele : https://madfilosofie.dk/opskrift-paa-vindruegele-med-marsalavin/
  • Server til nye kartofler, mos eller ris og drys med finthakket persille eller frisk timian.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.