Blog posts

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Bagværk, Desserter

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Med denne opskrift på hjemmelavede mælkesnitter får du nogle rigtig lækre kagesnitter, der smager meget bedre end de originale mælkesnitter fra Kinder. Det var i hvert fald det første mine drenge fastslog efter at have taget første bid. De smager ikke helt nøjagtig som dem fra Kinderfabrikken, hvilket er naturligt, da disse snitter ikke indeholder en masse tilsætningsstoffer.

Denne opskrift er udtænkt af undertegnede og yngste søn med inspiration fra et par opskrifter på Pinterest. Vi har taget udgangspunkt i basale ingredienser, tilføjet lidt fra her og der, justeret mængden og tilsat et par nye ingredienser til listen bl.a. citronsaft og kondenseret mælk. Det viste sig alt sammen at være kloge valg, for resultatet er blevet rigtig godt. Faktisk har vi opdaget at mælkesnitterne er endnu bedre dagen efter, så har de haft god til at sætte sig.

Passionen for mælkesnitter

Wilhelm er helt syg med mælkesnitter, hans blik søger dem i køledisken, når han er med mig ude at handle – han er lynhurtig i replikken, når de er på tilbud. Forleden overhørte jeg en snak mellem han og hans storebror, hvor han slutteligt udbrød med et stort suk, ” åh jeg drømmer bare om at lave hjemmelavede mælkesnitter, hvis bare man kunne”. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, og måtte afbryde de to drenges samtale blot for at dele den gode nyhed, om at det skulle vi da bare gøre et forsøg ud af. Stemningen var med ét i top, og Wilhelm var topmotiveret for at komme i gang med vores lille mælkesnitteproduktion.  

Vi lavede en stor produktion, det blev til knap 35 mælkesnitter. Halvdelen er nu i fryseren, resten er pakket ind i bagepapir og lagt i bøtte med låg og stillet i køleskabet. Jeg tænker, at de skal spises indenfor 3-4 dage. Snitterne i fryseren får drengene lov at blive særligt forkælet med i madpakken i ny og næ – de skal spises helt kolde, så det er perfekt at pakke en frossen mælkesnitte i madpakken om morgenen, så er den forhåbentlig dejlig kølig, når de skal spises. 

Prøv også denne lækre banankage med valnødder og rabarber – et sikkert kagehit blandt små og store

Kagedej Kagebunde Mælkecreme Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Ret Kage
Køkken Dansk
Keyword madpakke, mælkesnitte, snack
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 2 timer 25 minutter
Antal 6

Ingredienser

Kagebunde

  • 6 hele æg
  • 300 gram sukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 50 gram raps/solsikkeolie
  • 6 spsk kakao
  • 8 spsk minimælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 275-300 gram hvedemel
  • ½ tsk salt

Mælkecreme

  • 500 gram mascarponeost
  • 100 gram flormelis
  • 8 spsk kondenseret mælk
  • 1 spsk akaciehonning
  • dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Kagebunde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Smelt smør i en kasserolle ved lav varme, sluk inden al smør er smeltet og tilsæt salt, olie og mælk i det smeltede smør, lad det køle af. Pisk æg og sukker i en skål i godt 5 minutter til æggemassen er blevet lys og luftig. Sigt de tørre ingredienser i æggesnapsen, vend det smeltede og let afkølede smør i dejen.
  • Beklæd to bradepander med bagepapir og fordel kagedejen jævnt i lige mængder i begge bradepander. Brug en dejskraber til at udglatte dejen så dejen fordeles jævnt ud til kanterne. Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter, brug en kødnål til at stikke i dejen for at se om den er færdigbagt.
  • Stil kagerne til afkøling på køkkenbordet, imens laver du den lækre mælkecreme.

Mælkecreme

  • Pisk mascarpone, kondenseret mælk og akaciehonning sammen, pisk ikke så meget at det skiller. Sigt flormelis og vaniljesukker i, slutteligt hældes citronsaften i. Pisk fløden til skum og vend det i cremen med en dejskraber. Stil cremen på køl til bundene er helt kolde.
  • Når bundene er afkølede smøres cremen sirligt på i et tykt jævnt lag på den ene bund. Læg herefter den anden bund ovenpå, men vend forsiden nedad så begge kagebunde vender med undersiden opad - pres dem forsigtigt sammen, læg evt. et stykke bagepapir ovenpå og rul forsigtigt med en kagerulle for at opnå et ensartet resultat. Stil den store mælkesnitte på køl i mindst et par timer og gerne længere tid så bundene rigtigt kan suge cremen til sig.

Mælkesnitter

  • Nu skal den store mælkesnitte skæres i mindre snitter. Læg halvdelen på køl i en lukket boks, resten kan du fryse ved først at placere dem på et skærebræt med afstand imellem hver snitte, stil skærebrættet med mælkesnitter i fryseren i ca. 20-30 minutter. Herefter kan de sagtens fryses sammen i en frysepose eller en boks.
  • Spis de friske mælkesnitter på køl indenfor 4 dage, ta´de frosne ud aftenen før de skal bruges og læg dem på køl - så er de klar til madpakkerne dagen efter.
  • Tip: Gør dine mælkesnitter lidt mere dessertvenlige ved at dyppe eller overhælde dem med smeltet mørk chokolade, eller tilsæt evt. smeltet chokolade i kagedejen. Du kan også lave dem mere voksenvenlige ved at tilsætte lidt kaffe til cremen, så du får en lækker mokkacreme.

Hjemmelavede mælkesnitter

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

  1. Jeanette
    8. august 2019 at 4:13 PM
    Reply

    Mums, måske jeg burde lave nogle selv. Jeg ELSKER mælkesnitter, og kan snildt spise mere end et par stykker 😀 plejer at købe dem i Lidl (deres eget mærke), der er de lidt billigere, og de smager faktisk også godt. Men det sundeste er jo nok at lave dem selv 😉
    Vh. Jeanette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.