Blog posts

Nordjysk vinfestival i Brønderslev

Nordjysk vinfestival i Brønderslev

Anmeldelser, Livsstil, Vin, Vin & drinks

Nordjysk vinfestival i Brønderslev

I fredags var min mand og jeg til Nordjysk vinfestival i Brønderslev med et par venner. Det var Brønderslevs første vinfestival, og jeg må bare sige, at det var en særdeles vellykket debut. Det var et af de absolut bedste og mest hyggeligste arrangementer, jeg har oplevet i Brønderslev by, og vejret var med os igennem hele festivallen. Vinfestivallen var arrangeret af Brønderslev Handel og det var herligt at se, hvordan de lokale butikker bakkede op om arrangementet. Generelt er det gladeligt at se den udvikling Brønderslev Handel igennem de seneste år taget sig, det er positivt for byens sociale liv med alle de gode nye tiltag og det klæder byen rigtig godt.

Der var mere end 20 boder med vin fra importører og vinbutikker fra forskellige steder i Danmark med hvert sit sortiment af vin fra det meste af verden. Der var rødvin, hvidvin, rosévin, likør, dessertvin, champagne og meget mere. Fra start lagde vi en snedig strategi om at starte med at smage de lette vin. Som hvidvin, rosévin og de boblende vin. Næste vinrunde var forbeholdt de røde og mørke vin. Det var spændende at smage de mange vin op imod hinanden, og der var noget for enhver smag. Der var også enkelte boder med oste og andre specialiteter som pesto, tapanader og den slags og enkelte boder med lidt spiselige hapsere. Restaurant Hedelund lavede pizza over ild, og det viste sig at være lidt at et tilløbsstykke til de mest brødflove festivaldeltagere. Vi snakkede om, at der var plads til flere boder med mad og spiselige råvarer, og vi håber, at der til næste år er flere af den slag boder – som alle ved, går mad og vin rigtig godt i spænd, og det er jo en alletiders måde at inspirere gæsterne på. En festivalbillet kostede 90 kr. For det beskedne beløb fik man et Riedel smageglas og adgang til at smage de mange vin fra alle boderne. Enkelte steder kunne man lægge et lille merbeløb for at smage noget vin i en lidt anden prisklasse. Det var f.eks. den lækreste rosévin på hele ruten, som var fra Brønderslevs egen vingård Nygaardsminde. En spændende vingård med et stort potentiale, drevet af ægteparret og ildsjælene Gitte og Jan Lunde. Jeg glæder mig til at følge denne gårds udvikling, og jeg har allerede aftalt med de passionerede vinbønder at jeg skal aflægge dem et visit for at få en rundvisning på deres fine vingård.

Et par enkelte festivaltoiletter havde været en kærkommen service på ruten, så de fine små gårdhaver i centrum ikke skulle betrædes 😉 Al den vin sætter gang i blæren og selvom Cafe Kox har fine toiletter og det offentlige toilet ved apoteket også er til rådighed, er det alligevel nok lige i underkanten til det store arrangement. Overordnet set var der kun få detaljer at sætte en finger på, og det er helt forventeligt debutten taget i betragtning.

På mange måder var vinfestivallen et utrolig socialt arrangement. Overalt på ruten så man glade folk der mødtes, hilste og “minglede”. Der var en afslappet og uhøjtidelig stemning, og det var sjovt at se, hvordan folk travede halv berusede igennem byen med et glas i hånden. Et helstøbt arrangement der var sanseligt, oplysende, socialt, hyggeligt og festligt – vi skal helt sikkert afsted igen til næste år, og jeg kan varmt anbefale dig at deltage.

Du skal ikke snydes for lidt stemningsbilleder fra Nordjysk Vinfestival i BrønderslevNordjysk vinfestival i Brønderslev

Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev Nordjysk vinfestival i Brønderslev

Nordjysk vinfestival i BrønderslevNordjysk vinfestival i BrønderslevNordjysk vinfestival i Brønderslev fredag d. 10 Juni 2016.

Fortsat god søndag!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.