Svinemørbrad i skøn symfoni med smagen af dansk sommer
Svinemørbrad i skøn symfoni med smagen af dansk sommer er en let og lækker middag bestående af nogle af sommerens absolut bedste danske råvarer. Retten består blandet andet af grønne smørgrillede asparges, frisk bælgede ærter, forårsløg, blomkål med tynde skiver af parmesan og kartofler med frisk kryddersmør. Det er en sund og utrolig smagfuld ret, den er nem at gå til og som titlen lover, smager den af dansk sommer. Jeg har udviklet denne opskrift til den danske webshop Coolshop. Opskriften skal bruges som inspiration til kunderne i bolig kategorien der køber udstyr i køkkenafdelingen. Jeg bruger nemlig flere af de produkter de har i deres sortiment, og udstyr bør man som bekendt aldrig gå ned på… Du kan se mit bidrag lige her
Svinemørbrad i skøn symfoni med smagen af dansk sommer
Start med at komme fire store bagekartofler i en 200 grader varm ovn. Kartoflerne skal bages i en god time og gerne længere for at opnå en blød og mør konsistens. Inden servering halveres kartoflerne og gives en kort stegning på grillpanden, nok til at få flotte grillmærker. Kartoflerne serveres med kryddersmør og friske krydderurter.
Kryddersmør med urter og kapers
Dette skal du bruge
- 150 gram smør
- Skallen fra 1 økologisk citron
- 1 fed hvidløg
- Frisk timian
- Persille
- En håndfuld hakkede kapers
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgang
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, stavblender eller foodprocessor, du kan også røre det sammen manuelt i en skål ved håndkraft. Rul den samlede smørmasse til en pølse i enten stanniol eller vita wrap og læg nu din kryddersmørpølse i fryseren. Kort før servering tages smørret ud og skæres i runde skiver.
Svinemørbrad
Dette skal du bruge
- 2 hele svinemørbrad
- 2 spsk. sennep
- 2 spsk. lys honning
- Saften fra 1 citron
- En håndfuld hakket dild
- Salt og peber
Fremgang
Bland sennep, citronsaft og honning og krydderier i en skål og vend dine afpudsede hele mørbrad i. Læg den marinerede mørbrad i en lukket beholder eller frysepose og lad den trække på køl i minimum 30 minutter. Steg kødet i smør og olivenolie på en grillpande ved høj varme. Når kødet har fået flotte grillmærker på alle sider, tages det af panden og lægges på et skærebræt. Skær den ikke gennemstegte mørbrad i flotte skiver af ca. 5-7 cm tykkelse. Læg 2-3 skiver svinemørbrad på tallerkener der tåler 200 grader i ovn. Færdigsteg mørbradstykkerne i ovnen i ca. 10-15 minutter mens de øvrige ingredienser tilberedes. Jeg bruger tallerkenerne fra Holm, de er super gode, da de både kan gå i ovnen og holde maden varm ved servering. Find støbejernsserien lige her.
Grøntsager
- Halvdelen af et lille blomkål i små buketter med drys af parmesan
- 2 fintsnittede forårsløg
- Bagte grillede kartofler, 4 stk.
- Smørstegte grønne asparges, ca. 10-12 stk.
- Et par fintsnittede radiser som pynt
- Friskbælgede ærter, ca. 1 dl.
Fremgang
Blomkålen dampes ganske kort, og de grønne asparges grilles på hver side i et par minutter. De bagte kartofler halveres og gives ligeledes en tur på grillpanden, nok til de får flotte grillmærker. Anret og pynt som du foretrækker.
Til retten nydes en kølig og let Pinot Noir eller rosévin.
Svinemørbrad i skøn symfoni med smagen af dansk sommer – værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!
