Nemme og lækre gourmet hotdogs
I fredags serverede jeg disse nemme og lækre gourmet hotdogs på terrassen for hele familien, da vi fejrede min store drengs 12 års fødselsdag. Samtlige gæster var positivt overraskede over, hvor stor en mad -og smagsoplevelse man rent faktisk kunne få af at spise en hotter. Komplimenterne flød i en lind strøm hele aftenen, og de blev altså så populære, at jeg lovede at smide en opskrift på dem her.
De nemme og lækre gourmet hotdogs var et stort hit, og det er ikke sidste gang, jeg disker op med sådan en omgang. Det bedste ved at servere disse hotdogs til gæster er, at der absolut ingen stress er over madlavningen – vores gæster ankom tidligt en fredag eftermiddag, men da hovedparten af tilbehøret allerede var lavet, var det nemt og hurtigt at anrette. Det var en befrielse, at jeg ikke skulle stå i køkkenet i flere timer både før, under og efter fødselsdagen – opvask og oprydning er der ikke meget af med pølsebakker, servietter og tilbehør på glas og bøtter.
Tilbehør
Tilbehøret til gourmet hotdogs kan variere uendeligt, men denne kombo sad altså lige i skabet. Alle de vigtige smagselementer var i spil sammen med flere konsistenser. Desværre blev billederne ikke så gode, da vi jo havde gæster, og mit fokus lå mere hos dem og hos fødselaren – det er også lidt svært at få en gourmet hotdog til at shine ovenpå en “pølse-paptallerken”. Selvom billederne ikke matcher smagen af de nemme og lækre gourmet hotdogs , kan jeg forsikre dig om, at de er værd at prøve.
Nemme og lækre gourmet hotdogs
Dette skal du bruge
- Gode pølser, vi fik disse (Føtex & Netto)
- lækre pølsebrød, evt. de gode store fra Netto.
- hjemmelavede råsyltede rødløg
- Hjemmelavet sennep
- Hjemmelavet tomatrelish
- Spicy syltede agurker
- Hjemmelavede ristede løg
- Heinzketchup, eller en du selv kaster dig udi
- Karse
- Purløg
- Forårsløg
- Radiser
- Hakkede cornisoner
- Rucolasalat, undlad den endelig ikke!
- evt. en kraftig okseglace
- evt. bløde karmamelliserede løg
Sådan gør du
- Lav alle syltevarer nogle dage i forvejen, råsyltede rødløg, sennep, spicy syltede agurker – det er en stor fordel, da arbejdsbyrden fordeles jævnt og smagen forbedres.
- Lav de hjemmelavede ristede løg på selve dagen et par timer i forvejen, pak dem ikke i beholder inden servering, da du risikerer, at de taber lidt crisp.
- Forbered det øvrige tilbehør, skær forårsløg og radiser i tynde skiver, klip karse og purløg og skyl rucolasalaten og tør den med køkkenrulle.
- Grill de gode pølser og varm pølsebrød, placer al tilbehør på et bord hvor det er nemt at komme til.
- Kom en lille håndfuld rucolasalat i bunden af pølsebrødet og læg pølsen ovenpå, kom nu det tilbehør på din gourmet hotdog, som du har lyst. Det smager dejligt med det hele ovenpå.
Rigtig go´appetit!
Alexander
7. april 2019 at 10:02Nøj det ser lækkert ud. Helt sikker noget jeg skal prøve. Er dog lidt nervøs for der er en del der er hjemmelavet, gad vide hvor lang tid det tager at lavet alt fra bunden til slutresultat.
Anne Sofie
7. april 2019 at 10:08Jeg laver syltesagerne flere dage i forvejen, når det lige passer – det tager ikke mere end ca. 10 minutter at lave. De ristede løg kan laves nogle timer forinden 🙂 Det tager ikke for lang tid at stille det hele an, hvis man har forberedt lidt løbende ugen op til eksempelvis 🙂 God fornøjelse og tak for din besked 🙂