Blog posts

Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater

Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater

Salater, Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater

Hjemmelavet tomatrelish er super lækkert i burgers, ovenpå gourmet hotdogs, i salater og til rødt kød, en god porchetta eller i en madtærte. At lave tomatrelish er noget af det nemmeste jeg ved – og det smager vidunderligt.

Cherrytomaterne halvers og lægges i et fad med olivenolie, rødløg, lidt tørret chili, hvidløg, krydderurter, lidt rørsukker, salt og peber og overhældes med hvidvinseddike og citronsaft. Det hele bages i ovnen på 200 grader i ca. 30-45 minutter til du har en skøn kraftig tomatkompot. Du kan gemme din tomatrelish på atamonskyllede patentglas til senere brug, det kan holde sig på køl i en god uges tid. 

Dette skal du bruge  

  • 300 gram cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 hel rød chili eller 1 tsk. tørret chili
  • ½-1 tsk. rørsukker
  • Lidt frisk rosmarinblade
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • Lidt tørret oregano
  • ½ dl. olivenolie
  • Ca. 2 spsk. hvidvinseddike
  • Ca. 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater

Brug også hjemmelavet tomatrelish i pitabrød, sandwich og ovenpå pizza. 

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

6 Comments

  1. Lotte
    13. august 2019 at 2:10 PM
    Reply

    Du skriver, at relishen skal overhældes med hvidvinseddike og citronsaft. Hvor meget? Der står nemlig ikke noget i ingredienslisten om disse 2 ting.
    Mvh. an-alfabeten i et køkken 🙂

    • Anne Sofie
      13. august 2019 at 2:24 PM

      Hej Lotte, åh det har du da ret i – det beklager jeg, det må jeg lige få rettet til 🙂 Jamen det er egentlig bare en sjat af hver. Ca. 2 spsk. citronsaft og 2 spsk. Eddike 🙂

      Mvh.

      Anne Sofie

  2. Ann
    4. september 2019 at 5:49 PM
    Reply

    Lækre opskrifter. Skal tomaterne ikke skoldes og skrællen af inden tomatrelishen skal i ovnen, eller er det ikke nødvendigt?

  3. Anne Sofie
    4. september 2019 at 6:56 PM
    Reply

    Nej lad den endelig blive på 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.