Hjemmelavet tomatrelish lækkert tilbehør til burgers og salater
Hjemmelavet tomatrelish er super lækkert i burgers, ovenpå gourmet hotdogs, i salater og til rødt kød, en god porchetta eller i en madtærte. At lave tomatrelish er noget af det nemmeste jeg ved – og det smager vidunderligt.
Cherrytomaterne halvers og lægges i et fad med olivenolie, rødløg, lidt tørret chili, hvidløg, krydderurter, lidt rørsukker, salt og peber og overhældes med hvidvinseddike og citronsaft. Det hele bages i ovnen på 200 grader i ca. 30-45 minutter til du har en skøn kraftig tomatkompot. Du kan gemme din tomatrelish på atamonskyllede patentglas til senere brug, det kan holde sig på køl i en god uges tid.
Dette skal du bruge
- 300 gram cherrytomater
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 hel rød chili eller 1 tsk. tørret chili
- ½-1 tsk. rørsukker
- Lidt frisk rosmarinblade
- 1 håndfuld basilikumblade
- Lidt tørret oregano
- ½ dl. olivenolie
- Ca. 2 spsk. hvidvinseddike
- Ca. 2 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Brug også hjemmelavet tomatrelish i pitabrød, sandwich og ovenpå pizza.
Rigtig go´appetit!
Lotte
13. august 2019 at 14:10Du skriver, at relishen skal overhældes med hvidvinseddike og citronsaft. Hvor meget? Der står nemlig ikke noget i ingredienslisten om disse 2 ting.
Mvh. an-alfabeten i et køkken 🙂
Anne Sofie
13. august 2019 at 14:24Hej Lotte, åh det har du da ret i – det beklager jeg, det må jeg lige få rettet til 🙂 Jamen det er egentlig bare en sjat af hver. Ca. 2 spsk. citronsaft og 2 spsk. Eddike 🙂
Mvh.
Anne Sofie
Ann
4. september 2019 at 17:49Lækre opskrifter. Skal tomaterne ikke skoldes og skrællen af inden tomatrelishen skal i ovnen, eller er det ikke nødvendigt?
Anne Sofie
4. september 2019 at 18:56Nej lad den endelig blive på 🙂