Nem og smagfuld pariserbøf med hele svineriet
En nem og smagfuld pariserbøf med hele svineriet er altid godt. Det er en af helt klassiske frokostretter, der bare smager så godt sammen i selskab med en god øl. Jeg har minder om hyggelige fortovscafeer og danske kroer med havudsigt sammen med Mads, der inkluderer variationer af den populære frokostret pariserbøf.
Alligevel er nem og smagfuld pariserbøf med hele svineriet en af de retter, vi oftest bare spiser til aftensmad, på de dage hvor tiden i køkkenet er knap – eller på dage hvor både overskuddet og lysten til at stå i køkkenet mangler. En pariserbøf er nemlig noget af det nemmeste og hurtigste at klaske sammen, især hvis man i forvejen har de fleste ingredienser på lager – så bliver det ikke nemmere.
Nogle gange udskifter vi den rå æggeblomme med spejlæg eller porcherede æg, det smager også super godt sammen med pariserbøffen. Jeg beklager, at pariserbøfferne ikke tager sig pænere ud på mine billeder, men det vidner om, at jeg fremstillede 4 x pariserbøffer med hele svineriet på under 20 minutter – pyt med insta-venlige bloggerbilleder sålænge de smager rasende godt!
Nem og smagfuld pariserbøf med hele svineriet
Dette skal du bruge
- 800 gram hakket oksekød (8-12%)
- Pasteuriserede æggeblommer
- Rødløg
- Skalotteløg
- Kapers
- Revet peberrod
- Cornisons
- Syltede perleløg
- Rødbeder
- Syltede spicy agurker
- Sennep
- Karse
- Smør
- 4 skiver toastbrød
- Evt. lidt ruccolasalat
Sådan gør du
- Form bøfferne, krydr med salt og peber. Steg dem på en varm stegepande i olivenolie og smør.
- Imens bøfferne steger klargøres alle ingredienserne, løg, rødbeder, peberrod osv. Du kan anrette i små skåle eller direkte på tallerken.
- Smørrist toastbrødene på en pande. De skal være sprøde og gyldne på begge sider.
- Smør 1 tsk. sennep på toastbrødet og placér bøffen ovenpå, pynt med tilbehør og æggeblomme.
- Pynt med karse og purløg, drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Rigtig go´appetit!