Blog posts

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons

Hverdagsmad, Mormormad, Velkommen i mit køkken

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons er en af de helt store og gode klassiske danske mormorretter, der altid vil være et stort hit i mange danske hjem. Min mand elsker denne ret, og han er meget nostalgisk anlagt i forhold til denne gode hverdagsret – han er altid sådan lidt ubegrundet spændt på, om jeg nu endnu engang lykkedes med retten – dog har jeg endnu aldrig fejlet! 😀     

Herhjemme er champignons fortsat ikke noget, ungerne spiser – dem må de besvære sig med at pille fra manuelt ved spisebordet. Jeg har nemlig et håb om, at de en skønne dag vil elske dem ligeså meget som jeg. Sådan var det med mig, da jeg var barn – lige pludselig elskede jeg bare champignons en dag.  

Når det kommer til mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons, er det ikke helt ligegyldigt hvordan de bløde løg tilberedes og krydres – de skal smage af en masse. De skal på én og samme tid være bløde og have en anelse bid og struktur, men de skal også have lidt syre, salt og sødme samt bevare en anelse bitterhed fra løgets skarpe smag – så smager de fuldkommen fantastiske til de møre mørbradbøffer i en cremet og smagfuld klassisk flødesauce. 

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons

Dette skal du bruge

  • 2 hele afpudsede svinemørbrad
  • 3 spsk. hvedemel
  • 50 gram smør
  • 2 tsk. tomatpure
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4-5 store løg
  • 250 gram hvide eller brune champignons   
  • 1/4 piskefløde, gerne 1 dl. mere   
  • 3 spsk. sherryvineddike/hvidvinseddike
  • 1½ dl. hvidvin
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. worcestershiresauce eller lidt engelsk sauce
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt kulør
  • 800 gram nye kartofler
  • Lidt frisk timian og persille

Sådan gør du

  1.  Rens champignons og skær dem i kvarte, svits dem i smør på en pande til de er gyldne. Ta´dem af panden og stil dem til side på en tallerken. Sæt kartoflerne til kogning imens. 
  2. Skræl løgene og skær dem i halve ringe. Steg dem på en pande i smør til de er godt blanke. Tilsæt eddike, vin, worcestershiresauce og sukker, lad det koge godt ind. Ta´løgene af og stil dem tilside på en tallerken. 
  3. Afpuds begge svinemørbrad så de er helt fri for sener. Skær hver mørbrad ud i ca. 5 tykke stykker af ca. 5-7 cm tykkelse, bank dem så de flader ud uden at de bliver for tynde.
  4. Krydr svinemørbradbøfferne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem et par minutter på hver side på en stegepande med smør og olivenolie. Bøfferne skal ikke være gennemstegte. Læg mørbradbøfferne tilside et kort øjeblik mens saucen laves.
  5. Svits tomatpureen af i lidt olie i et minutstid inden stegepanden koges af med lidt kogt kartoffelvand (og gerne lidt hvidvin), tilsæt da piskefløden.
  6. Tilsæt nu champignons, lidt frisk timian og lad saucen koge godt ind så den jævnes. Smag til med salt og peber, lidt engelsk sauce, tilsæt evt. lidt kulør. Læg mørbradbøfferne ned i flødesaucen, og lad dem simre i saucen i ca. 5 minutter. Kom en spiseskefuld bløde løg ovenpå hver bøf.
  7.  Server nye kartofler, dampede grøntsager, asier og syltede løg til dine mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons.  

Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons Mørbradbøffer i flødesauce med bløde løg og champignons

Rigtig go´appetit! 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.