Kyllingefrikassé
I aftes lavede jeg en lille ændring i vores madplan, så menuen stod i stedet på kyllingefrikassé. Det er en virkelig lækker ret, og jeg elsker, at jeg også får en fond til suppe ud af retten så i fryseren med den.
Til kyllingefrikasseen fik vi nye kartofler og drengene åd! Det er næsten de samme ingredienser, som dem jeg anvender i kalvefrikassé, læs mere her
Sammen med persille og dild dryssede vi de føromtalte “løgknopper eller løgfrø” over retten – og det smagte himmelsk, det gav lige det ekstra til retten, og så godt ud. Ungerne var vilde med dem, og det er jo altid herligt med blomster i maden 🙂 Læs mere om den “hypede” løgblomst her
Det brugte jeg:
I gryden:
En hel kylling
½ Porre
Forårsløg
Krydderurtekvast (timian, laurbærblade, løvstikke, persille)
Dild
Persille
Til frikassé:
Smør
Mel
Fond
Kyllingekødet
Gulerødder (jeg brugte lilla og alm.)
1 bundt grønne asparges
Forårsløg
½ porre
Friske ærter
Fløde
Salt og peber.
Hakket dild og persille
Pynt: persille, dild og løgblomst 🙂
Jeg håber, at billederne illustrerer mængde og fremgang – hvis ikke det rækker, er du meget velkommen til at skrive her på bloggen eller på bloggens facebook side. Tryk på billederne for at forstørre 🙂

Eileen Maindal
13. marts 2019 at 21:11Hvormange er retten til, syntes ik lige jeg kunne få øje på det 😀 . VH Eileen
Anne Sofie
13. marts 2019 at 21:32Til 4 personer og så lidt rester til madpakken 🙂