Blog posts

Flæskesteg med friske krydderurter – Porchetta

Flæskesteg med friske krydderurter – Porchetta

Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Flæskesteg med friske krydderurter som porchetta

I aftes grillede vi den lækreste flæskesteg – Som du kan se på billederne skar jeg lige under fedtkanten ved sværene og næsten hele vejen igennem til der var en 3 cm til kanten.
Inden jeg lappede stegen sammen med kødnåle fyldte jeg den med friske krydderurter, hvidløg og salt og peber. Urterne var Salvie, løvstikke, timian og persille – det var hvad jeg havde i køleskabet.
Min mor har kolonihave og indimellem forkæler hun mig med de skønneste friske urter. Jeg har dem liggende i en frysepose i køleskabet og så holder de sig friske og lækre længe.

Mads grillede svinet i ca. 2 timer (han startede med lave temperaturer) og den blev fantastisk lækker. Super sprøde og smagfulde svær – Det er et stort hit herhjemme! Faktisk fik vi begge, midt i maden, et spontant kram fra Wilhelm der mente at det med denne ret var velfortjent 🙂

Til stegen fik vi :
Lækker salat med cherrytomater, mozzarellaost, oliven og løgblomst.
Hvidløgsflutes.
Majskolber (Det fik børnene)
Råsyltede rødløg i hyldeblomsteddike.

Jeg elsker de råsyltede rødløg og derfor vil jeg lige dele min opskrift med dig.

Jeg havde valgt hyldeblomsteddike – den “råsylter” rødløget hurtigt og gir en frisk og sød smag, hvilket spiller enormt godt sammen med svinekød. Det er en god veninde der har introduceret mig til opskriften og jeg har selv eksperimenteret med den efterfølgende.

Mine råsyltede rødløg:
Jeg bruger et stort rødløg eller to små – de skæres til tynde løgringe. Jeg lægger ringene i en skål og hælder eddike over – nok til at dække halvdelen. Jeg krydrer med læsøsalt og friskkværnet peber, lidt frisk timian og et par finthakkede basilikumblade. Jeg lader det stå i 1 times tid og sørger for at vende det rundt indimellem. Vi bruger løgene som tilbehør til mad, i salater, i burgers, til ostebordet eller til tapas. Du kan også lave en ekstra portion og komme dem på glas, du kan bruge dem til leverpostej, hotdogs eller på rullepølsemaden – De er virkelig lækre og nemme og alt efter kød og ret, varerier jeg eddiken. Du kan f.eks kan prøve med havtorneddike, balsamico, rødvinseddike, æbleeddike osv. Du skal bare at prøve dig frem 🙂

Husk du kan trykke på billederne, hvis du vil se dem i et større format 🙂

IMG_3203

IMG_3206

IMG_3207

IMG_3212

IMG_3220

IMG_3216

IMG_3211

IMG_3227

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.